Copiii agresați din județul Timiș sunt consiliați tot de copii. Ce proiect...

Copiii agresați din județul Timiș sunt consiliați tot de copii. Ce proiect inedit a fost lansat, după model englezesc

0
DISTRIBUIȚI

violenta1371105140-1376812166

Elevii care învață în mai multe școli din județul Timiș, care sunt abuzați de mai mult timp fizic sau psihic de diferite persoane, vor primi un ajutor neașteptat. Asociația MISIT, în parteneriat cu asociația britanică BeatBullying, au inițiat un proiect în cadrul căruia au creat un website pe care vor putea intra atât copii, cât și psihologi.

Pe site-ul www.beatbullying.org, elevii care se simt agresați pot să povestească despre experiențele trăite cu alți copii, care au fost instruiți să-i consilieze pe elevi.


Dar în cazul în care elevii consilieri își dau seama că copiii agresați sunt foarte afectați de ceea ce li se întâmplă, atunci aceștia primesc sprijinul unui psiholog.

Mark Wilcox, președintele societății britanice partenere în proiect, a precizat, astăzi, că un astfel de site funcționează în Marea Britanie de zece ani, perioadă în care au fost salvate viețile a numeroși copii agresați fizic sau psihic. “Cunosc cazuri ale unor copii care s-au sinucis din cauza agresiunilor la care au fost supuși și pentru că nu au cerut ajutorul nimănui. Pe acest site, elevii pot vorbi cu alte persoane chiar și de vârsta lor despre experiențele prin care trec. În cazul în care viața copilului este pusă în pericol, se iau măsurile necesare pentru ca acesta să fie în siguranță prin informarea organelor de poliție”, a explicat Mark Wilcox.

Din județul Timiș au fost instruiți 200 de elevi din mai multe școli din Timișoara și alte localități, care le vor da o mână de ajutor copiii agresați. Site-ul va fi deschis de la 1 mai până în luna noiembrie a acestui an, iar de joi până duminică, între orele 18.00 – 22.00, copiii pot sta de vorbă cu elevii instruiți și psihologi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.