Cover Phoenix, un proiect de sprijinire a tinerelor talente muzicale timişorene, sub...

Cover Phoenix, un proiect de sprijinire a tinerelor talente muzicale timişorene, sub „umbrela“ lui Nicu Covaci

2
DISTRIBUIȚI

titidragomir

Sub numele de „Cover Phoenix“, în oraşul nostru s-au pus bazele unui nou proiect de sprijinire a tinerelor talente muzicale timişorene care activează în domeniul rock şi folk, acţiunea având parte şi de sprijinul liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci. „Proiectul nostru se adresează tinerilor care vor să cânte rock şi folk. Scopul nostru este să găsim o sală de repetiţie. Încercăm să promovăm muzica tânără şi să îi ajutăm pe cei care au sau nu au compoziţii proprii, să îi îndrumăm cât mai bine“, a declarat Titi Dragomir, iniţiatorul acestui proiect, care se desfăşoară sub îndrumarea atentă a lui Nicu Covaci.

Alături de el în acest demers se află şi alţi muzicieni cunoscuţi din „vechea gardă“ cum ar fi membrii formaţiei Vest, Horea Crişovan, Lucu Valeriu Iocşa sau Lică Dolga, iar pentru viitor conceptul Cover Phoenix intenţionează să apeleze şi la alţi muzicieni din Timişoara care să se implice într-un fel sau altul pentru sprijinirea tinerelor talente din oraş.


Prima acţiune de „casting“ a acestui proiect va avea loc în 24 aprilie în clubul Taine, de la ora 13, unde sunt aşteptaţi toţi cei care au nevoie de sprijin muzical. „Legătura noastră cu Phoenix este faptul că Nicu Covaci ne sprijină. Ne-a sprijinit cu un mixer pe care îl vom avea la repetiţii şi concerte. Ne va ajuta cu promovarea şi în viitor ne va sprijini şi cu faptul că dacă vom încropi trupe timişorene acestea vor putea cânta în deschiderea concertelor Phoenix. Pur şi simplu vrem sa descoperim noi talente – trupe şi instrumentişti – din Timişoara care pot să aducă un suflu nou în muzică. E prea mult spus şcoala, suntem la faza de început a proiectului. Încercăm să ducem tinerii şi spre partea de creaţie. Acţiunea noastră a început pe data de 21 februarie la Club30, iar acum sperăm ca la acest casting să avem parte de cât mai mulţi interesaţi“, a mai adăugat Titi Dragomir. Joi 17 aprilie, de la ora 22, la clubul Taine va avea loc un concert sub umbrela Cover Phoenix, cu intrarea liberă, unde cei interesaţi de casting se pot înscrie la faţa locului. O altă modalitate de înscriere în acest proiect este prin intermediul paginii de Facebook a clubului Taine. „Nu se mai cântă destul în Timişoara. Multe cluburi nu mai organizează concerte, fac mai bine seri cu disc – jockeys. Am rămas în urmă, fiindcă în ţară există concerte multe. Aş dori să-l cooptez în proiect şi pe Marius Iacovania, unul din chitariştii mari ai acestui oraş. Vreau să fac această invitaţie de a se alătura acestui proiect şi lui Ilie Stepan. Vrem să încercăm ca artişti excepţionali ai acestui oraş să ni se alăture. Vrem să se cânte mai mult. Să oferim un ajutor pentru toate trupele care cântă rock sau folk Vom face şi o adresă oficială spre autorităţi. Am discutat acest aspect şi cu domnul primar Nicolae Robu, care ne-a spus că în momentul în care închegăm acest proiect, să i-l trimitem şi că va încerca să ne sprijine“, a mai adăugat Titi Dragomir.

2 COMENTARII

  1. Ca sa ce? Sa distruga si „tinerele talente” asa cum a distrus marele Phoenix? Poate il ia pe limbricul asta la voce si a incheiat :))))))

  2. Pai formatiile actuale nu apuca sa cante, sa dea concerte… mai este nevoie de alte formatii ?????
    Nu se merge la cantari rock si cantari folk, ce naiba!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.