Cu ce ne mai batem capul sau 10 lucruri care nu contează

Cu ce ne mai batem capul sau 10 lucruri care nu contează

2
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Ne îngrozim de soarta cânilor vagabonzi, dar Maternitatea „Bega” ne moșește copiii cu jumătate din personalul necesar.

Ne interesează câți timișoreni merg în finală la „Românii au talent”, nu câți aruncă pachetul gol de țigări pe stradă, la trei pași de coșul de gunoi.

Ne stresăm pentru 200 de kilograme de carne de pui congelată aruncată pe câmp lângă Timișoara, dar parcă am uitat complet de Roșia Montană sau Pungești.

Ne enervăm că nu conduce nici dracu’ țara asta, politicienii fiind ocupați trăgându-se de codițe sau înnodându-și șireturile unii altora, dar prezența la vot este tot mai scăzută.


Iar nici (ne)votanții, nici politicienii nu înțeleg de ce ăsta-i un lucru grav.

Ne îngrijorăm că economia merge prost, dar transformăm, treptat, „ziua liberă de 1 mai” în „săptămâna liberă de 1 mai”.

Mult prea mulți dintre noi se uită la Măruță, „Acces Direct” sau alte asemenea „emisiuni” TV, dar ne mirăm că la Bacalaureat se pică pe capete.

Hulim justiția din România pentru că nu și-ar face datoria, dar atunci când oamenii legii chiar fac ceva, se strigă „comandă politică”, dintr-o parte sau din alta, în funcție de cine e „la putere”.

Ne facem griji că avem apa până la genunchi în case, dar ne batem între noi și cu jandarmii la coadă la izvorul cu apă sfințită.

Ne facem griji că digul care ne apără satul de inundații nu va rezista viiturii, dar nu ridicăm un deget să-i ajutăm pe pompieri și militari, pentru că, de, aia-i meseria lor.

Ne facem griji cu râurile care-și ies din matcă, și cu politicieni care vorbesc cu „fă” sau „bă”, în timp ce Rusia se revarsă în Ucraina. Iar pentru asta nu există destui saci de nisip în lume.

2 COMENTARII

  1. De ce sa mergi la vot daca nici un candidat nu te-a convins?
    Ai inteles ca prezenta scazuta la vot nu-i un semn bun, dar nu cred ca ai priceput ce anume inseamna asta.
    Simpla prezenta la vot nu va duce la reformarea clasei politice romanesti.

    Cit despre saptamina libera de 1 mai… Ce sa spun? Filozofie heirupista de doi lei, gresita din nenumarate motive. „Noi muncim, noi nu gindim” e doar la un pas departare.
    Tu ce crezi ca e mai bine, sa muncim mai mult sau mai eficient???

  2. Eu personal, dacă nu m-a covins niciun candidat, mă duc la vot și pun ștampila între ei. Sau pe toți. E un vot anulat, dar se „numără” la prezență. În schimb, dacă prezența este foarte scăzută, am impresia că dragii noștri politicieni văd în asta un semn că pot continua cu ceea ce fac, că populației nu-i pasă. Că dacă i-ar păsa, s-ar prezenta la vot. Dar asta-i doar părerea mea, nu-i musai să fie și corectă 😀

    Legat de 1 mai, cred că suntem deacord că românii nu știu (încă) să muncească eficient. Până învață, poate ar fi mai bine să muncească pur și simplu, așa cum știu. Nu mai mult, doar cât trebuie. Adică să nu mai ”lipim” încă una, două, trei zile libere la alea care erau acolo „din oficiu”. Din nou, părerea mea, nu-i obligatorie pentru ceilalți 🙂

    Sănătace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.