Cum să rămâi fără suflet și să nu ai habar

Cum să rămâi fără suflet și să nu ai habar

3
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Atunci m-am supărat pe ei, pe toți. Niște idioți! Așa le-am spus.

Cel mai mare dușman nu îți poate face mai mult rău decât îți poți face tu singur. Asta am învățat din Biblie, de la Budhda, de la unii și de la alții care au gândit același adevăr și l-au spus mai departe aproximativ în aceleași cuvinte.

Nu înțelegem că stă în puterea noastră și că, mai mult decât atât, e datoria noastră să schimbăm lucrurile care nu merg bine. Avem datoria de onoare față de noi înșine în primul rând, să trăim frumos și extraordinar de bine.


E o datorie față de existență, față de evoluția ființei până la ceea ce suntem azi. Binele înseamnă bun simț, înseamnă logică, înseamnă lipsa intereselor meschine. Nu trăiești bine dacă ai în garaj McLaren sau A7. Sau dacă în conturile în valută zerourile sunt de la patru în sus.

O prietenă de Facebook se întreba cum se simt preoții care aprind lumânarea în noaptea de Înviere de la brichetă. Eu mă întreb de ce să te mai duci la biserică de Înviere, dacă singura grijă e să fotografiezi / filmezi cu telefonul mobil. Ce? Învierea, de bună seamă. Nu îți faci cruce ca lumea, pentru că ești atent să ții nemișcată mâna din care gadgetul înregistrează. O fi bine. Dar cui folosește? Mă gândesc că sigur, în intimitatea căminului tău, mâine-zi ai play-at slujba sau predica episcopului la boxe, și te-ai umplut ”în liniște” de cele sfinte. Sau poate ai postat imediat pe cel puțin trei rețele de socializare, ca să te lauzi că ai fost acolo. Și mai departe Paște Fericit, Hristos a Înviat, a venit Iepurașul, mi-am luat geantă / pantofi, parfum de brand etc., am mâncat de am simțit că pocnesc. Că de, ”așa e tradiția”. O doamnă care a îmbătrânit degeaba spunea pe postul național de televiziune că așa e tradiția să mâncăm până ne apucă greața, de Paște.

Oameni fără gândire. Așa le-am spus. Care rămân în scurt timp fără suflet, și habar nu au!

3 COMENTARII

  1. Romanii sint (cica) in proportie de 85-90% religiosi. Ar trebui atunci ca Romania sa fie un paradis pe pamint. Se pare insa ca nu e. Toate bune si frumoase cu ajutorul aproapelui, doar ca pe baza contradictiei de mai sus eu ma incred in cei ce se dau religiosi.

    Si uite ca Bill Gates a donat miliarde si nu si-a pierdut sufletul.

    Sa nu aruncam piatra (nici primii nici mai apoi) si sa toleram ce-i de tolerat.

    Romania e insa de nepatruns.

    PS Eu nici macar n-am masina.

  2. Comentariul tău așteaptă aprobarea unui administrator.

    Romanii sint (cica) in proportie de 85-90% religiosi. Ar trebui atunci ca Romania sa fie un paradis pe pamint. Se pare insa ca nu e. Toate bune si frumoase cu ajutorul aproapelui, doar ca pe baza contradictiei de mai sus eu nu ma incred in cei ce se dau religiosi.

    Si uite ca Bill Gates a donat miliarde si nu si-a pierdut sufletul.

    Sa nu aruncam piatra (nici primii nici mai apoi) si sa toleram ce-i de tolerat.

    Romania e insa de nepatruns.

    PS Eu nici macar n-am masina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.