Cum sunt depistate mai eficient cancerul și bolile congenitale încă înainte ca...

Cum sunt depistate mai eficient cancerul și bolile congenitale încă înainte ca un bebeluș să vină pe lume, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

cancer

Spitalul Municipal Timișoara va avea unul dintre cele mai performante centre din țară în care vor fi depistate într-un timp foarte scurt cancerul, dar și bolile congenitale, încă dinainte ca micuții să vină pe lume.

Acest lucru va fi posibil în cel mult 17 luni, când ar trebui să se finalizeze lucrările la Centrul de cercetare medicală transnațională privind impactul terapeutic și de prevenire a cancerului și a bolilor congenitale în perioada perinatală, proiect finanțat din fonduri europene.

Nu mai puțin de 11 milioane de lei au obținut medicii timișoreni pentru implementarea acestui proiect care presupune reabilitarea unei clădiri care se află pe strada 16 Decembrie, modernizarea unor laboratoare, dar și achiziționarea unor echipamente medicale de ultimă generație.

“Vom avea un RMN performant, un aparat de citologie în mediu lichid, care nu există în niciun spital de stat din zona de vest a țării.


De asemenea, vom beneficia și de un ecograf, cardiotografe, oftalmoscop, EKG și alte aparate medicale. În secția de Radiologie va fi instalat un server de telemedicină pentru ca imaginile de la RMN sau ecografe să fie transmise și altor medici din diferite locații”, a spus, astăzi, Olimpia Oprea, medic ginecolog la Maternitatea “Odobescu” și responsabil de proiect.

1 COMENTARIU

  1. Directorul de proiect este Conf.Dr. Octavian Mazilu care un adevarat profesionist, medic competent si modest, nu se lauda ca altii! se poate vedea pe nr. pe pacienti pe care i-a tratat, operat si vindecat! BRAVOO DR. OCTAVIAN MAZILU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.