DJ DaSaint despre „migratorii din Prazilia” şi de ce huiduie publicul...

DJ DaSaint despre „migratorii din Prazilia” şi de ce huiduie publicul în cluburi

35
DISTRIBUIȚI

dasaint1

Printre oamenii care îşi petrec nopţile în cluburile din Timişoara, DJ Da Saint e un nume binecunoscut, graţie faptului că în ultimii zece ani a avut prezenţe constante în multe pub-uri, lounge-uri şi cluburi.

Născut în 4 mai 1982, Dorian Zillich (adevăratul nume al lui DJ DaSaint) a fost atras de muzică încă de mic copil, pasiunea aceasta venind în mare măsură şi din partea tatălui lui.  „Am crescut de mic copil cu muzica, tatăl meu a fost basist în mai multe trupe din Timişoara, a cântat cu Arpad Kajtar sau cu Ilie Stepan. De la el am pasiunea pentru muzică. De mixat m-am apucat încă din liceu, dar mai serios am început la Gulliver în 2002 ca MC. Apoi am ajuns să prezint câteva baluri la Park Place, iar din 2004 am început să mixez. Prima rezidenţă am avut-o un an mai târziu la Cubanito. Am fost un autodidact“, mărturiseşte el.

În ceea ce priveşte plaja sonoră a stilurilor acoperite, DJ Da Saint se consideră un om care se adaptează la cerinţe. „Pun orice fel de muzică în club. Orice în afară de manele şi muzică populară. La nunţi, e altă poveste, acolo pe banul consitent al omului pun conform pretenţiilor clientului“, spune el. Deşi a mixat în multe locuri din Timişoara, DJ-ul nu nu se identifică cu cluburile de fiţe, iar în ceea ce priveşte o comparaţie între viaţa de noapte actuală şi „vremurile de demult“, consideră că astăzi clubbing-ul timişorean e de 20 de ori mai rău. „Am fost în multe cluburi, nu chiar prin toate. Nu am fost în alea de fiţe. Nu-mi place să vină un cocalar la mine şi să-mi zică <<bossu bagă şi mie o melodie>>. Să-mi arunce 20 de lei şi să se creadă stăpânul nopţii. La ora actuală viaţa de clubbing e de 20 de ori mai rea decât atunci cand m-am apucat. Viaţa de club a fost bună în Timişoara până nu au apărut nşpe mii de cluburi şi pub-uri şi birturi care se vor a fi locaţii. E un paradox şi vina e a tuturor. De la DJ la patronat sau la public. Astăzi 90 la sută din public merge în club pentru imagine. Cunosc zeci de oameni care n-au ce mânca acasă, strâng bani toată săptămâna doar pentru a merge în weekend să se dea în spectacol, să se dea mari. În plus, de vină e şi migraţia unei anumite părţi a unui public dintr-o anumită zonă. Care strică ceea ce a fost Banatul. Ei sunt Migratorii din Prazilia. Nu toţi oltenii sunt aşa, dar în mare parte au probleme de comunicare şi adaptare“, spune DJ Da Saint.

Numele de scenă s-a născut în urma unui nickname pe care l-a avut în timpul liceului (Sfântul) pe reţeaua de socializare MIRC, iar cea mai faină petrecere de-a lui a avut loc în 2011 la Periam Port. „Când m-a prezentat MC-ul, 1500 de oameni m-au aclamat. Era festivalul House Pe Mureş şi a fost o senzaţie uimitoare“, spune el. În ceea ce priveşte locurile unde a mixat, DJ Da Saint are o serie de amintiri plăcute. „M-am simţit bine la D’arc, unde am băgat, în mare parte, muzică pe gustul meu şi am avut şi party-uri care s-au terminat după ora 7 dimineaţa. De asemenea la Porky’s, unde m-am simţit susţinut şi apreciat de către public, chiar dacă nu prea mixam muzică pe gustul meu, dar vreau să menţionez că doar de public am fost apreciat pe deplin, nu şi de conducere sau de către barmani, chelneriţe, iar acum mă simt excelent la Bugar’D. Consider că am fost în locul potrivit la momentul potrivit. Sunt patru locaţii în care aş vrea să bag muzică, mai ales că mi se potrivesc ca o mănuşă, dar în cel puţin două din ele ştiu sigur că au avut alţii grijă să povestească despre mine de bine şi managerii, patronii sunt creduli chiar fără să vadă ceea ce pot. Aş vrea să fiu dj rezident măcar o seară la The Note Pub, Jazzissimo Lounge, Molly Malone şi Club 30, dar degeaba vreau şi pot dacă nu dau probe pe gratis sau dacă oamenii sunt mulţumiţi de rezidenţii lor. Şi alţii ar vrea la Bugar’D şi momentan nu au loc.


Toate la momentul potrivit!“, spune el.
dasaint2

DJ-ul făcea cultură muzicală
În ceea ce priveşte publicul care „circulă“ astăzi în cluburile din Timişoara, DJ-ul consideră că lumea nu mai ştie să aprecieze melodiile noi introduse în playlist. „Când mergeam cu gaşca la Discoland abia aşteptam să auzim o piesă nouă, pe care n-o ştiam. Îmi plăcea mult de DJ Land şi am rămas impresionat de seturile susţinute de Sterbinszky sau Mike Lovechild. Ăsta era farmecul să auzim piese noi. DJ-ul făcea cultură muzicală. Acum, dacă bagi o melodie nouă îţi sare lumea-n cap. Un coleg al meu a păţit recent asta, a fost huiduit că a băgat o melodie nouă, varainta în limba engleză a unei piese de DJ Project“, spune el.

Breasla DJ-ilor locali este una în care orgoliile sunt mult prea mari, iar acest fapt face ca invidia să atingă cote alarmante. „DJ-eii timişoreni sunt total neuniţi. Există orgolii mari. Eu am ajuns să fiu invidiat de o grămadă de oameni. Dacă un DJ merge într-un loc pe o anumită sumă, altul merge cu 50 de lei mai puţin. Şi dacă află şi altul, al treilea merge pe şi mai puţini bani. Dacă am fi toţi uniţi, ar fi mai bine. Ca avocaţii de exemplu, care au un preţ minim. În ziua de azi toţi sunt DJ-ei, manageri şi fotografi. Sunt lucruri la care se pricepe oricine. Desigur, e loc pentru fiecare, dar sunt prea mulţi cei care strică piaţa. În rest, în Timişoara sunt încă DJ buni faţă de alte localităţi. Pentru a fi DJ trebuie să-ţi faci rost de o diplomă şi să achiţi taxele şi licenţele. Mulţi nu plătesc aceste taxe“, a adăugat el.

Printre atu-urile unui bun DJ se numără calităţile tehnice, cultura muzicală şi „adaptabilitatea“ la public, chiar dacă asta înseamnă „să te prosteşti“. „Mă pot adapta aproape tuturor cerinţelor. Poate la Setup n-aş fi reuşit, nu pot ţine o seară de dubstep. În schimb, deep – house- ul e cea mai uşoară muzică de mixat. Pentru a fi un bun DJ trebuie să te adaptezi publicului. Trebuie să te prosteşti şi tu după public. Să-l ajungi, să te cobori sau să te ridici la nivelul lui. Niciun DJ din Timişoara n-are un public fidel, e vorba de locaţii“, spune DJ Da Saint. La capitolul preferinţe personale, DJ-ul e amator de rock, jazz, funk şi „muzica de origine latină“ de gen samba sau bossanova. În ceea ce priveşte gaşca DJ-ilor locali, îl aprecieiază pe Ben Boognar, iar pe lângă apariţiile din ţară, a mixat de două ori în afara ţării, în Portugalia şi Germania. Printre problemele din clubbing-ul timişorean, acesta consideră că o anumită vină o au şi patronii de cluburi, care cer prea multe de la DJ. „Un DJ bun trebuie să facă afişe, să organizeze evenimente, să aducă lumea, să ţină lumea în club, să vorbească la microfon şi eventual să ajute şi la cărat de mese. În opinia unora. Şi asta din cauza laptopist-ului. Patronul s-a învăţat că DJ-eii fac de toate, dacă se poate şi pe gratis. Un DJ nu e multifuncţional. Pentru o seară reuşită trebuie să existe o conlucrare şi între DJ şi barmani. Adeseori, acesta din urmă e barometrul nopţii, pentru patron. Dar barmanul, s-ar putea să fie supărat pe tine ca DJ că nu i-ai băgat o melodie care îi place dar care nu se potriveşte. Ş-aşa ai discuţii“, spune el.

Deşi mai toţi DJ-eii îşi încearcă norocul şi în producţia muzicală, DJ Da Saint nu a cochetat cu această activitate şi se vede peste cinci ani un manager de club sau pub. „Nu m-am apucat de produs muzică fiindcă nu mă pricep. Dacă câştig la loto, s-ar putea să pun pe cineva să-mi producă o melodie. Peste cinci ani mă văd cel puţin fiind un manager de club sau măcar de pub. Unde să fiu DJ o dată pe săptămână. Evident, sper ca firma mea de sonorizări şi evenimente să crească“, a mai adăugat el.

35 COMENTARII

  1. Daca esti dj adevarat si nu punator de muzica, nu pui muzica pe bani, indiferent de cati bani iti arunca un cocalar! Dj-ii adevarati nu pun muzica pe placul patronului sau barmanului ci isi prezinta muzica si conceptul propriu pentru care ar trebui sa vina publicul. E drept ca publicul e foarte superficial si dezinteresat de cultura muzicala…

  2. D. Zilich = un hot si un jeg dat afara din toate cluburile timisorene in care a mixat. Cum sa ceri bani suplimentari la nunta, cand deja esti platit sa bagi muzica … doar un jeg ordinar precum DaS@int face asta

    • Poti dovedi ce ai scris? Sau esti doar un obosit ce incerca sa intre sub aripa lui DaSaint si a fost respins din cauza caracterului ?! E clar ca nu ai nici o treaba cu lumea din spatele pupitrului de dj. Un alt mancator de seminte, tuciuriu… Oltean. .. Evident …

  3. UnDJ: şi eu sunt curios de acelaşi lucru. Cum să ceri bani în plus la o nuntă dacă ai un contract semnat, pe o sumă fixă? Este posibil? Cum?

    • Cerand invitatilor cate 20-30 de lei pentru a pune o melodie. Si ajungi sa pui, asa cum ai facut tu la nunta la sora-mea, Cucaracha urmata de Strani Amori de la Laura Pausini. Esti un jeg, in loc sa iti respecti contractul ai incercat sa ceri bani in plus la sfarsit, motivand ca s-a distrat lumea – oameni de la care ai luat bani pentru dedicatii desi erai angajat si platit deja sa pui muzica. Dar esti un roman jegos, asta e.

      Ai venit total nepregatit, microfonul ti-a fost pe reverb sau low battery toata noaptea, ai inceput seara cu melodii de cacat, te-ai imbatat ca porcu si la 3-4 iti fugea capul in stanga si dreapta de la whiskey, facand glume deocheate cu fetele de la nunta. Partea mai nasoala e ca ai incercat sa agati si una din domnisoarele de onoare cu replici de duzina si beat turta. Cand arati ca tine, degeaba incerci sa le chemi pe fete la baie cu tine, promitandu-le bani sau/si cariera – singura vedeta dintr-un film obscur si trist esti tu, Doriane!

      In + dupa nunta ti-au spus mirii ca sa le dai inca o copie la DVD ca l-au pierdut si tu le-ai cerut sa-ti dea la negru jumatate din banii pe foto/video. Iti amintesti acum, jegule ? Sau te bate memoria si dai in minciuna, cum vad ca ai obiceiul sa o faci.

      PS: Daca lasi comentari sub pseudonim (Kaynarcka), lumea se prinde ca esti tot tu. FYI am 1.78 si nu sunt oltean, negru sau tuciuriu si locuiesc in Olanda, gras imputit!

  4. Pentru ceea ce a ajuns muzica si dj-ingul in RO de vina sunt toti dj care se prostitueaza pentru 50 Lei in plus. Daca esti Dj de under si iti zice un patron sa pui in seara aia si Inna/Velea/Antonia ca iti da ceva in plus, o faci pentru bani. DJ-ii din RO nu au coloana vertebrala sa plece de la pupitru in momentul in care li se baga pe gat tracklisturi/piese de catre patroni/manageri. Cunosc cluburi in care activeaza DJ foarte buni ( tehnica/cultura muzicala ) si unde patronii le dau sms-uri gen : baga si piesa X sa mai danseze lumea, sau sa se ridice de la mese si nu te lasa pe tine ca DJ sa iti faci programul cu Warm/Main/After. Domnule de fata cand zice ” As vrea sa fiu rezident cel putin o seara in X, Y, Z ” e practic o milogeala. DJ-ii au stricat piata mergand pe 2,3 sucuri si o mue si acum tot ei se plang. Si faptul ca nu esti apreciat la adevarata valoare e praf in ochi. In primul rand trebuie sa iti arati valoarea prin petreceri de neuitat si momente wow. Ca o concluzie ceea ce am citit poate avea titlul ” Frustrarile unui DJ cu vise mari si realizari zero „.

  5. Pt cei care-l vorbiti de rau pe DJ DA Saint.Domnilor,in voi vorbeste ,oftica si prostia,Sigur faceti parte din lumea,manelelor sau a nepriceputilor.Iar in calitate de OM,sigur nu-l cunoasteti.Este un OM,cu o coloana vertebrala,cu mult bun simnt si foarte apreciat in domeniul sau.

  6. Daca si labaru’ asta gras e dj … se vede pe fatza lui de bautor de alcohol ieftin. si omu’ are si opinii, desi nu a ajuns in 10 ani de cariera sa puna muzica ca rezident intr-un club mare din Timisoara. Chiar toti cocalarii au un cuvant de spus pe pressalert? Material de cacao

  7. Baiatul stie ce vorbeste, eu l-am vazut in mai multe cluburi… Porkys, Life Pub,Maximus etc. Imi place ca baga muzica de calitate. Paste fericit!

  8. Ca realizari, Deejay-ul asta e 0, ca si gargara bate spre 10. Da, frate, cand o sa mixezi macar intr-un club mare din oras sa ne spui ce sentiment ai ca dj, dar atata timp cat pui muzica prin pub-uri pentru ca alti oameni sa mance fripturi si cina de seara… gura mica. Esti nul, un no name cu X ani de cariera de duzina …. ca mixezi sau bagi de pe traktor tot aia e, pentru cei de aici ai aceiasi valoare … In plus, te mai si milogesti ca m*ia sa te bage cineva in seama pe la niste cluburi medii. Jenant frate, jenant!

    PS: Sunt sigur ca ai un succes nebun pe la sate, lumea te place, te apreciaza in fiecare catun al Banatului.

  9. Ba,baiatu are dreptate din cam toate puncetele de vedere………in primul rand publicul ii aiurea……da aiurea rau de tot…… imi aduc aminte in gulliver cand nici macar nu eram major ca reuseam sa ma strecor pe langa Zmeu` sau Capul….. si intram in club doar sa ii ascult pe Dj……nu sunt un cunoscator desavarsit…..ascult ce imi place si imi cam place detoate……mai putin manele ……bine hai ca mint. sunt manele faine da ale vechii antice si de demult…..da le ascult singur 😛 cand ma plezneste pe mine……… infine nu asta vroiam sa zic…….idea ii ca nu poti pune muzica de care vrei tu daca patronul localului in care mixezi e oltean…(sunt rasist da stiu ….asta ee,daca nu iti convine Fuck off),infine bagi ce tii se cere…..si cum in mom de fata avem doar manele upgradate…….(in muzica dance,pop…. samd…….nu le ramane pe viitor Dj sa mixeze pe muzica sinfonica……Egal,idea e ca acum 7-8 ani de zile se facea muzica buna in cluburile din tm……eu unu stiam de Gulliver atata…..era cel mai tare de pe vremea mea……si tineti cont ca am doar 24 de ani si aia inca neimpliniti….asa ca eu pot sa zic ca am avut bafta de bafta sa intru in cluburi pe vremea aia……parerea mea ee ca voi ca Dj trebuie sa va scoateti singuri in evidenta cu muzica care va place sa o faceti(repet nu upgrade pt manele) si cocalarii sa mearga in localurile cu specific …..”cocalaresc” asta daca mam pronuntat corect,si sa dea acolo cu dedicatii pentru printesele lor si cadanele si ce alte/alti tovarasi si dusmanii or avea…

    • Nu conteaza ca omul e gras sau nu, poate nu se poate abtine … nu asta e un defect, ci caracterul infect al personajului

  10. Pentru toti cei care scot kkt pe gura … astept link-ul cu interviurile voastre date pentru mass-media. Frustrati mai sunteti de viata si de cei care sunt in lumina reflectoarelor. Puneti madularul la lucru … Exprimati-va parerea intr-un interviu si dupa aceea va comentam si noi (negativ of course) … Ca sa va simtiti si voi ca traiti! Te iubesc Romania!

  11. ce fain este cand frustratii se iau de greutate…in loc sa critici munca omului te iei de el ca este gras…slabanogilor…greutatea se poate pierde, dar caracterul infect… ramane!!!!

  12. 90% dintre cei cu comentariile negative sunt in mod sigur olteni przari.Deaia am si plecat din Timisoara,sa stea cine vrea in tigania aia urat mirositoroare care se vrea Mica Viena.
    Ce zisasi nana??

  13. Hristos a Inviat! Ma simt realmente onorat ca v-ati facut timp chiar de sarbatori sa ma criticati, dar in acelasi timp ma bucur sa ibserv ca sunteti cam aceeasi care contesta orice dj ce apare la rubrica asta, desigur, fara argumente de ordin tehnic sau profesional. In afara de „gras, dj shaorma, moaca de betivan, bagi muzica la aia care manca” sau absurditati de genul „cere mai multi bani la nunta ca in contract” (chestie de care rad si curcile) nimic notabil. Sesto Senso (ex-Discoland), Heaven (doar o data, ca invitat), No Name, astea sunt cele mai mari cluburi din Timisoara, in astea am fost rezident. Sau in locatii mereu pline, precum Porky’s, unde chiar am creat, in echipa, un concept de care multi care sunt acum pe acolo se indoiau, Bugar’D, mereu plin. Se poate veni si verifica, haterii mor de oftica! 3 controale de la fisc cu 3 de nota 10 in Registrul Unic de Control nasc multa invidie, zeci de contracte pe an pe bani, nu pe „hai sa ma bag in seama si sa merg mai ieftin ca si asa nu ma prinde controlul ca nu am licenta pe muzica”, toate chestiile astea e normal sa aduca o oarecare stare de alerta si sa apara contestatarii. Desi e loc pentru fiecare, se pare ca nu toti sunt atat de buni pe cat se cred, oricat de ieftin ar merge, nu pretul inseamna totul la un eveniment. Ieftin te vinzi, „ieftina” va fi si calitatea evenimentului
    P.S: Am fost intrebat care sunt locatiile in care as vrea sa bag si am raspuns. Asta nu inseamna ca cineva imi va face vreo oferta! Duminica placuta si locatii pline!

  14. Eu l-am auzit o singura data live,anul trecut la Summer House Festival-tin sa va spun ca am fost incantat de ceea ce am auzit.
    Muzica buna-fineturile-nu le veti auzi niciodata la Heaven,Fratelli etc

    • @Andrei
      Sigur ca da, l-ai auzit odata si ati ramas prieteni pentru totdeauna.

      Bonus, v-ati si insurat si tocmai la articolul asta te-ai gandit sa comentezi

  15. nu l-am ascultat nicioadata pe aces domn si nici nu ma intereseaza localurile unde pune el, dar e suspect de categoric si priceput la toate. pare genul care are de impartasit o parere despre orice, ceea ce in tagma din care face el parte e periculos si neprofesional, indiferent de calitatea prestatiei…in rest numai sanatate tuturor!

  16. Buna ziua
    Sunt patron de club si datorita acestui statut prefer sa raman anoni,ca majoritatea celor care nu isi lasa numele complet chiar daca il lauda sau il critica pe acest baiat.Vreau doar sa spun ca in mare parte baiatul are dreptate,publicul din oras s-a stricat foarte mult.Am avut ocazia sa lucrez si sa fiu un apropiat si al lui Tavi Sfat,Dumnezeu sa il odihneasca in pace si cu Dorin,amandoi cei mai mari patroni ale singurelor cluburi mari din oras,Discoland si Heaven.Restul sunt doar umpluturi.La sfarsitul anilor 90 iti era mai mare drag sa mergi la discoteca sau la club,era lumea civilizata si toata lumea se respecta cu toata lumea.Acum am si eu o locatie destul de importanta,din pacate nu e club,e cafenea.Stiu cat se consuma acum cativa ani si stiu cat se sta in 2014 la o cafea sau o limonada.Observ nivelul de cultura al clientilor de azi si observ ca nu e deloc bine,orasul asa se strica pe zi ce trece.De asemenea,in discutiile avute cu diferiti furnizori au ajuns toti la aceeasi concluzie,este de rahat ceea ce se intampla.Avand in vedere ca eu chiar nu il cunosc pe baiat,pot sa zic ca ceea ce a zis si a facut el este foarte corect din punct de vedere al celor spuse de el,dar cred ca in breasla sau pentru persoanele care il stiu doar ca si clienti nu e bine,s-ar putea sa isi faca rau spunand ceea ce are in minte pentru ca lumea in ziua de azi nu mai gandeste.Si la mine au venit o gramada de dj ca ar fi bine sa se tina o seara sau doua cu muzica de pub,sa incearca sa ma convinga ca o sa fac mai multi bani,dar i-am refuzat din doua motive.Nu vreau sa fac club sau pub din cafenea si nu vreau sa obosesc angajatii inutil si a doua zi sa imi caste la servici sau sa fie fara chef si nu vreau sa iau niciodata un dj care vine si se recomanda singur sau care vrea sa trimita unul din baietii pe care ii scoleste la mine in locatie.Nu il cunosc pe baiat pentru ca de ceva timp,in afara de 3 sau 4 nopti pe an nu mai ies in oras noaptea,am nevasta si 2 copii si niste afaceri de condus,dar am alti colegi patroni de cluburi care vin si se plang ca nu le merge,furnizori care imi zic ca unii patroni nu inteleg fenomenul asta si ca majoritatea habar nu au cu ce se mananca dar vor bani peste noapte si ca nu mai exista public civilizat,ca multi pun mana pe fundul chelneritelor,ca vorbesc urat cu ele,ca le zic la barmani sa le puna mai mult alcool in bautura,ca nu mai lasa ciubuc,ca vin si rezerva o masa si nu consuma prea mult si in loc sa dea la altii care consuma isi pierd clientii si din vanzari,ca toti vor mese sau favoruri si se cred vedete dar poarta aceleasi haine ca nu au altele.Deci baiatul asta zice bine ceea ce zice si pentru ca il cunosc si pe Zoltan Varga foarte bine cred ca nu ia interviu la oricine.Sper doar ca baiatul sa nu aiba de suferit,iti trebuie mult curaj sa spui ceea ce a spus el si cred ca a spus ca a fost intrebat si nu ca asa i-a venit lui.E periculos pentru un om care are curajul sa spuna adevarul.I se poate intoarce pentru ca sunt extrem de multi prosti care desi stiu ca e adevarat se intorc impotriva lui ca sa ascunda rahatul sub pres pentru ca le place cum pute,scuzati expresia,dar asa e.Daca am vreo cunostinta care isi deschide club sau pub o sa il sfatuiesc sa il ia pe baiat si pe altii ca el,daca si baga muzica pentru public,dar sa il potoloeasca putin in sensul ca o afacere trebuie sa mearga,sa faca si baiatul un mic compromis,sa spuna doar in interiorul grupului ce gandeste si nu public ce nu ii convine pentru ca pentru afacere nu e in regula asta.Felicitari pentru curajul de care ai dat dovada,baiatule si daca imi spui unde bagi s-ar putea sa te vizitez sa iti strang mana

  17. Jabba The Hut. Sunt de acord cu tine, orice şi oricine pare suspect în ziua de azi. Eu vorbesc despre ceea ce consider că după vreo 12 ani de experienţă cunosc, despre domeniile asupra cărora m-am concentrat. Putem să discutăm la o cafea, pe facebook, dacă vrei şi vei vedea că nu îmi dau cu părerea despre fizica nucleară, geologie sau make-up, de exemplu, tocmai că nu mă pricep. Îţi pot aduce argumente, mă poţi vedea live şi putem discuta despre viaţa de noapte ca să vezi că la asta mă pricep. Până la urma urmei, eu şi cu VDJ Flow suntem cam singurii din Timişoara care până acum nu am închis vreo locaţie … Pe verificate şi pe documentaţie dacă doreşti şi dacă exişti şi ai şi un nume real. Pe mine mă găseşti pe fb cu numele meu real, poze, dacă doreşti să mă cunoşti şi să vezi cum sunt trimite-mi un mesaj şi te adaug la prieteni… Până atunci încearcă, dacă e posibil, să nu îţi mai dai cu părerea despre cineva pe care nu cunoşti, e suspect şi pentru mine 🙂

  18. fiecaruia ii place sa spuna/auda adevarul, in special despre altii. si se mai stie si ca adevarul umbla cu capul spart.
    in domeniul muzicii ca sa poti spune orice, inclusiv adevarul trebuie sa ai un statut, eventual o altitudine morala, ceea ce nu cred ca e cazul acestui dj.
    altfel sunt de acord cu o parte din lucrurile pe care le zice, doar ca nu face decat sa se dea in spectacol si sa isi atraga injuraturi…

  19. Mda… pot sa spun ca il cunosc destul de bine am fost si prieteni la un moment dat, ca si dj: e un dj foarte bun,baga de toate pentru toti si e foarte placut maleabil din punct de vedere auditiv,dar ca si persoana eu unul am preferat sa rup orice contact cu el,dar traim intr-o tara de orgolii,mandrii si dureri in pix,da publicul din Timisoara e „stricat” ca si dj te limiteaza creativ aproape orice iesire din tiparul muzical iti aduce critica,te sapa ospataritele,barmanul o spun din proprie experienta… nu conteaza ca sunt olteni,moldoveni ardeleni etc… e doar public… exceptand arogantele din acest interviu e 100% pe brazda treaba…,dj-eiul nu mai este centrul de atentie,inainte iti alegea seara unde rupeai papuci in functie de dj,acupa dupa numele locatiei… habar nu ai daca canta un rec de pe winamp sau e si un dj pe undeva,probabil ca este,ascuns dupa un pult de 2 metri intrun colt langa o vitrina de timisoareana….

  20. Jabba … E renumit faptul că fac spectacol pe unde mă duc, dar ce înseamnă, în opinia ta, să ai o atitudine morală? Pt mine e suficient că vorbeşte publicul cu recomandări, strângeri de mână după o seară. Dacă nu vreau să fac parte din gaşca de dj barfitori sau care se sapă unii pe alţii e tocmai datorită moralităţii!

  21. catre dl Dorian – nu doresc sa intru in nici o dezbatere sau comunicare directa, prietenie samd, am destule alte ocupatii – am reactionat poate usor exagerat dar staranit de afirmatiile Dvs mult prea apodictice.

    raman insa la opinia ca realizarile pe care le aveti (pe care de altfel nu le contest, pentru ca nu le cunosc indeajuns) nu sunt atat de notorii si importante incat sa va indreptateasca sa ridicati primul piatra. cu atat mai mult impotriva publicului, cea mai riscanta optiune pentru orice actor in domeniul artistic…

  22. Are si el putina dreptate da nu stiu in ce cluburi o „pus” el muzica de vine lumea sa i ceara piese..si nu te numesti dj dupa nici o regula de mai sus , Dj te numesti cand iti vezi de treaba care si aia sa fie facuta cum trebuie si nu te lauzi prin tot orasu ca esti cel mai bun Dj din Timisoara (domnule Zilich) 🙂 esti penibil cateodata , a si sa mentionez , a fi Dj bun nu inseamna sa ai 10 20 30 de ani de cand pui muzica , poti avea si 100 de ani si sa fi praf cum sunt multe cazuri de ex: Stafie ( nu dau nume ), si eu sunt Dj de 7 ani si am locatii bune la portofoliu spre deosebire de toti mucosii cu bani de la mama si tata sau altii pe care ii chinuie talentu si nu ma laud in stanga si in dreapta vai doamne ce Dj sunt eu. Asta am scris doar ca sa stie lumea defapt ce telenovele se intampla in orasu asta care s-a stricat in ultimu hal si aici ii dau dreptate lu DaSeint asta, da correct spus , si treaba cu a fi uniti ar fi ceva sa fie da e prea multa invidie si asta correct…nu mai intru in alte detalii ca ma plictiseste subiectu care nu e deloc nou. aa PS: D@S@!nT sau cum se scrie ca si dj in jazzisimo nu merge sa pui muzica ca deja pune Stafie si pune pe gratis (apropo de futut piata) deci…ar trebuii sa se vorbeasca si cu acest Stafie ori sa faca treaba cum trebe ori sa ii lase pe altii Cius Numa bine si bafta la barfe certuri etc!! NU AM NIMIC PERSONAL CU NIMENI (doar cu situatia de cacat care este) si imi cer scuze ca l-am criticat putin pe DaSaint 😛

  23. Dorian, am fost și eu la o nuntă la care ai pus muzică .. la început a fost ok – nu deosebit, ok, de duzină – apoi după ce ai început să bei ai f*tut și nunta. Cum poți băiatule să te iei de fete măritate chiar așa, cu soțul lângă ? Cum poți da dume de căcat la microfon în direct cu 70 de oameni în sală ? Te credeai într-un bar de striptease ? sau la un meci de fotbal ? cum poți să le urezi oamenilor de la o nuntă tare, la microfon, să nu aibă parte de … dacă nu dansează pe melodia pusă de tine ? Ești idiot ? Sincer, în viața mea nu vreau să te mai prind DJ la o nuntă la care merg …decât să fii tu, mai bine winamp!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.