După dezvăluirile PRESSALERT.ro, Primăria Timişoara cere instanţei anularea supertunului imobiliar Seritim. Vezi...

După dezvăluirile PRESSALERT.ro, Primăria Timişoara cere instanţei anularea supertunului imobiliar Seritim. Vezi MINCIUNILE cu care încearcă să se disculpe

4
DISTRIBUIȚI

robu01 (1)După ce primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a acuzat PRESSALERT.ro că minte, după dezvăluirile că municipalitatea este complice la supertunul imobiliar dat statului român cu terenurile Seritim SA, primăria a cerut jusitiţiei anularea promisiunii de vânzare-cumpărare a drepturilor de proprietate folosindu-se ca argumente exact de informaţiile publicate de noi pe site. Vă reamintim că am dezvăluit faptul că Neag Group SA, firma unde a lucrat actualul consilier personal al lui Robu, Alexandru Chirilă, rămas la post, chiar dacă verbal şi-a anunţat demisia, a cumpărat drepturile de proprietate asupra a două hectare de teren intravilan din Timişoara cu doar 90.000 euro. Operaţiunea a fost posibilă datorită votului Primăriei Timişoara care era principalul creditor în procesul de insolvenţă al firmei de stat.

Primăria Timişoara a chemat în judecată Seritim SA şi Neag Groqup SA, solicitând anularea promisiunii de vânzare-cumpărare, susţinându-se că prin împuternicirea care i-a fost dată consilierului juridic Cosmin Silaghi „nu s-a avut în vedere în niciun caz vreun drept de proprietate, proprietatea revenind Statului Român şi nu societăţii falite, aceasta neavând nici măcar vocaţia de a dobândi în viitor un asemenea drept”.


O minciună care este dovedită chiar de procesele verbale ale adunării generale ale creditorilor unde s-a votat contractul, acolo discutându-se clar despre dobândirea dreptului de proprietate de către Seritim SA pentru terenurile din Timişoara, după finalizarea procedurii prevăzute de HG 834-2001, aşa cum s-a întâmplat şi pentru terenurile de la Sacoşu Turcesc. Culmea este că plângerea municipalităţii este semnată şi de consilierul care a votat vânzarea drepturilor către Neag Group. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au încercat să arunce toată vina pe lichidatorul Ecaterina Precup care ” şi-a depăşit mandatul cu care a fost investit în adunarea generală a SC SERITIM SRL din data de 10.02.2014, încheind promisiunea de vânzare cumpărare a terenului fără a avea acordul creditorilor”. În cuprinsul plângerii sunt aduse ca argumente toate informaţiile din investigaţiile PRESSALERT.ro legate de modul cum s-a derulat afacerea, inclusiv faptul că Neag Group a redevenit proprietarul clădirilor cu puţin timp înainte de a semna promisiunea de vânzare – cumpărare a terenurilor.

4 COMENTARII

  1. Nu s-a facut lumina in cazul disponibilizatilor sc colterm sa incepand cu 01.09.2013 aici s-a facut angajari la comanda psd .radu toanca ….corupt PRIMARUL TIMISOAREI ,DIRECTORUL SC.COLTERM .SA,CONSILIUL DE ADMINISTRATIE,ITM,..RUSINE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.