Elevii, încurajați să colecteze selectiv. Ce premii pot câștiga copiii care adună...

Elevii, încurajați să colecteze selectiv. Ce premii pot câștiga copiii care adună cele mai multe gunoaie

0
DISTRIBUIȚI

elevi3

40.000 de elevi din întreaga țară vor participa la concursul național de educație ecologică și colectare selectivă organizat de Asociația EcoStuff România pentru cel de-al doilea an consecutiv. “Școala Zero Waste” este o competiție destinată tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial care, din acest an, a fost extinsă în întreaga țară, nu doar în unitățile de învățământ din județul nostru.

În perioada 23 aprilie – 30 mai, elevii vor fi încurajați să colecteze deșeuri selectiv.


Școala cu cei mai harnici elevi va primi marele premiu, ce reprezintă o tablă interactivă, un calculator și o imprimantă multifuncțională. În lupta pentru premiul și trofeul “Școala Zero Waste (n.r. Zero Deșeuri) 2014” iau startul 108 școli din 33 de județe și din București.

 Prin “Școala Zero Waste”, organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește un vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, deșeurile fiind privite ca resurse. “ Dacă volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare”, spune Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff România.

Din județul Timiș, participă la concursul de educație ecologică 17 școli. Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. De asemenea, vor fi acordate și câte două mențiuni pentru cei mai harnici și implicați elevi din fiecare județ participant. Nici profesorii coordonatori ai primelor trei școli câștigătoare ale competiției nu vor fi uitați, aceștia vor primi câte o tabletă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.