EXCLUSIV Primăria Timișoara primește o lovitură dură din partea Justiției. Vezi care...

EXCLUSIV Primăria Timișoara primește o lovitură dură din partea Justiției. Vezi care sunt efectele

1
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Primăria Timișoara a primit, ieri, una dintre cele mai dure lovituri din partea Justiției, în scandalul supertunului imobiliar cu terenurile Seritim SA. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că municipalitatea a fost complice ca drepturile de proprietate asupra unui teren intravilan de 2,1 hectare din Timișoara să fie vândute cu doar 90.000 euro. Beneficiarul tranzacției – firma Neag Group SA, unde a lucrat înainte de a ajunge în primărie consilierul personal al lui Nicolae Robu, Alexandru Chirilă. Ulterior, Neag Group SA a cerut renunțarea la promisiunea de vânzare cumpărare, iar primarul a cerut anularea actului pe motiv că nu s-a făcut evaluarea bunurilor, asta deși municipalitatea a aprobat tranzacția în adunarea generală a creditorilor.

Supertunul imobiliar a fost pus la cale în cadrul procedurii de insolvență al firmei de stat, Seritim SA, după ce în calitate de creditor majoritar, Primăria Timișoara a hotărât schimbarea lichidatorului judiciar Nicolae Iavorschi.


În mod ciudat, Iavorschi – care s-a opus acestei tranzacții, declarând că nu are de câștigat decât firma Neag Group SA – a fost schimbat de primărie anul trecut în noiembrie, după ce Curtea de Apel Timișoara l-a repus ca lichidator în octombrie când a considerat că a lucrat în favoarea firmei falimentare, aducându-i beneficii financiare. Deși au fost invocate aceleași motive, pe care CAT le-a considerat fără acoperire, Tribunalul Timiș a fost de acord cu schimbarea, în locul lui Iavorschi fiind reinstalată Ecaterina Precup. Aceasta a continuat operațiunea de înstrăinare a terenurilor.

Iavorschi a contestat decizia de înlocuire, care a fost judecată de Curtea de Apel Timișoara. Imediat după dezvăluirile PRESSALERT.ro, primarul Nicolae Robu a apărat decizia de înlocuire a lui Iavorschi, pe motiv că lichidatorul nu ar fi recuperat niciun leu și ar fi închiriat terenurile Seritim ilegal. Ieri, Curtea de Apel Timișoara a admis recursul lui Nicolae Iavorschi și a dispus repunerea acestuia ca lichidator judiciar în insolvența Seritim SA, fiind pentru a doua oară în șase luni când este reconfirmat. Practic, hotărârea de ieri a CAT infirmă susținerile primarului Robu. Iavorschi revine ca lichidator judiciar într-un alt moment cheie. În 4 aprilie a fost convocată o adunare generală a creditorilor unde se va discuta solicitarea celor de la Neag Group SA să se anuleze promisiunea de vânzare – cumpărare și să li se restituie cei 90.000. Conform regulamentului pentru vânzare prin negociere directă, acest lucru nu este permis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.