Licitaţia-fulger de la Sala „Constantin Jude”, luată la puricat de prefectul judeţului...

Licitaţia-fulger de la Sala „Constantin Jude”, luată la puricat de prefectul judeţului Timiş. Ce acte a cerut Dogariu pentru verificare

0
DISTRIBUIȚI

sala.constantin.jude

Licitaţia pentru închirierea spaţiilor sălii de culturism și fitness de la Sala Olimpia a intrat în atenția prefectului judeţului Timiş, Eugen Dogariu, după dezvăluirile PRESSALERT.ro.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a declarat astăzi că „am solicitat primăriei anumite documente pe care nu le am. Este vorba despre protocolul de predare de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport către primărie, pentru a vedea care sunt obligaţiile pe care primăria şi le-a asumat. Se pare că primăria şi-a asumat inclusiv contractele, iar spaţiul este sub contract până în 2018”.

Mai multe firme au depus oferte pentru a obține spațiile respective.


Este vorba despre SC Biogerm SRL, care are obiect principal de activitate lucrări de pregătire a terenului şi unde unic acționar este Cristian Patițoiu, fratele lui Bogdan Patițoiu, prietenul Sandei Greblă, consiliera personală a primarului Nicolae Robu, şi SC Bodybuilding Fitness SRL, a lui Florin Teodorescu, multiplu campion național de culturism și organizator de competiții, cel care are de 14 ani acolo o sală de sport. Edilul şef Nicolae Robu a negat orice aranjament destinat consilierei sale personale, ba mai mult a spus că „este o licitaţie deschisă, anunţată public, cu toate condiţiile de participare. Oricine dorea putea să vină la această licitaţie”.

Legat de faptul că unul dintre participanţi este un apropiat al Sandei Greblă, primarul a afirmat că “aceşti oameni acuma trebuie să intre sub interdicţii, nu sunt cetăţeni cu drepturi egale cu ceilaţi? Ce Dumnezeu? Haideţi să fim oameni raţionali. Am eu vreun temei legal să interzic cuiva participarea la licitaţie? Este o licitaţie deschisă. Putea să se înscrie oricine, şi fratele fratelui mamei, şi tatăl tatălui mamei, oricine vreţi dumneavoastră. Există lege care stabileşte cine este supus la interdicţii. Dincolo de restricţiile legii, nu are primarul nicio posibilitate să intervină şi să facă restricţii suplimentare. Nici nu am ştiut că se înscrie persoana despre care vorbiţi şi nici nu mă interesează asta, dacă are dreptul legal să participe la licitaţie – participă, dacă nu are dreptul legal să participe -nu participă. Și dacă se înscrie şi nu are dreptul legal, va fi eliminată şi e valabil pentru oricine ce vă spun, nu este valabil numai pentru persoana cu pricina, ci este un enunţ de principiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.