Locuințe mai scumpe în Timișoara. Cu cât au crescut prețurile în luna...

Locuințe mai scumpe în Timișoara. Cu cât au crescut prețurile în luna martie

2
DISTRIBUIȚI

blocuri tm

Apartamentele scoase la vânzare în vestul țării s-au scumpit simțitor în luna martie. Prețurile solicitate de către vânzătorii de locuințe sunt mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, în medie cu 3%, conform datelor Imobiliare.ro. Scumpirile sunt valabile pe toate palierele.

”La finele lui martie 2014, apartamentele scoase la vânzare în Timișoara erau cu 1,1% mai scumpe decât în februarie (acestea costau 814 euro pe metru pătrat, față de 805 euro pe metru pătrat) și se situau cu 2,8% peste nivelul consemnat în 2013.


Locuințele vechi s-au apreciat cu 1,5% în ultima lună (de la 792 la 804 euro pe metru pătrat util), valoarea actuală fiind cu 2,9% mai mare decât cea din urmă cu 12 luni. Unitățile locative noi s-au ieftinit cu 0,8%, de la 883 la 876 de euro pe metru pătrat; chiar și așa însă, acestea sunt cu 4% mai scumpe decât anul trecut”, a declarat Daniel Crainic, analist imobiliar.

Comparativ cu restul României, scumpirile de la Timișoara sunt totuși mai reduse. Media creșterilor de preț la unitățile locative, potrivit analiștilor imobiliari, este de 5 procente în marile orașe ale țării.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.