Micul inventator din școala în care învață eco-elevi. Ce invenții din materiale...

Micul inventator din școala în care învață eco-elevi. Ce invenții din materiale reciclate realizează un puști de 11 ani din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

IMG_2788

Nu mai puțin de 40 de elevi care învață la Școala Generală Nr. 18 din Timișoara sunt implicați într-un amplu proiect la finalul căruia pot câștiga echipamente IT performante. Copiii din Timișoara vor concura cu elevi din alte 11 orașe. În această competiție, elevii vor colecta echipamente electrice și electronice uzate, până la sfârșitul lunii mai.

Astăzi, elevii de la Școala Nr.


18 au avut o primă întâlnire cu inițiatorii proiectului co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, ECOTIC și Asociația Fără Frontiere, în cadrul căreia au încercat să le arate oaspeților cât de mult se implică în protejarea mediului. Astfel, într-o clasă de a V-a am putut afla că învață eco-elevi, care au și realizat un robot din deșeuri electronice, iar un băiețel este un mic inventator.

Ciprian Popa are 11 ani și a reușit să-i surprindă pe cei prezenți în sală cu patru invenții neobișnuite. Băiatul a creat un mini-neon dintr-un pai folosit, o carcasă de la o jucărie stricată și o bucată de carton. O altă invenție o reprezintă un ventilator care se poate utiliza în timpul nopții, alcătuit din ventilatorul unui calculator stricat, patru leduri și câteva fire.

Băiatul spune că a devenit un adevărat hobby pentru el să realizeze invenții din lucruri pe care oamenii nu le mai folosesc. “Aveam cinci ani când am început să mă joc cu piesele de la o muzicuță care s-a stricat, iar de atunci nici nu mai știu câte invenții am realizat. Îmi plac foarte mult avioanele, iar visul meu este să devin inginer în avioane, să pot să construiesc avioane sau un aeroplan”, povestește Ciprian Popa.

Elevii care învață la Școala Generală nr. 18 din Timișoara au șanse mari să se claseze în primele trei locuri, mai ales că deja copiii au reușit să strângă câteva sute de kilograme de deșeuri electrice și electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.