Nicolae Robu și Titu Bojin se duelează în comunicate UPDATE Șeful liberalilor...

Nicolae Robu și Titu Bojin se duelează în comunicate UPDATE Șeful liberalilor le spune adio pesediștilor

3
DISTRIBUIȚI

robu bojin

După câteva zile de linişte, războiul dintre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi şeful Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, reîncepe. În acestă dimineaţă, biroul președintelui CJT a emis un comunicat de presă prin care răspundea atacurilor din partea lui Robu, cu citate din Monitorul Primăriei, în care Robu anunţa că s-au primit bani de la Guvern.

La conferinţa de presă de astăzi, Bojin a spus că “nu e bine să discutăm care pe care ne-am adus pe funcţii nici la nivel naţional, nici la nivel local, cred că sunteţi buni cunoscători ai politicii locale şi naţionale. Să lăsăm lucrurile aici, să iertăm şi să îi ajutăm pe cei care au probleme. După vizita lui Antonescu, Robu a lansat un atac neprincipial la adresa mea. Eu nu l-am atacat cu nicio vorbă. Îmi pare rău că atacă preşedintele partidului fără nicio motivaţie”.

Drept replică la comunciatul lui Bojin, Robu a emis şi el un comunicat de presă în care acuză că “nu am contestat nicio clipă că, în 2012, Guvernul USL, prin Ministerul condus de ministrul liberal Daniel Chiţoiu, a regularizat datoriile Primăriei Timişoara către Guvern, alocând aproape 140 milioane lei Primăriei pentru ca aceasta să-i dea înapoi Guvernului pentru a-şi achita datoriile avute prin RATT şi COLTERM faţă de el. Trec peste faptul că dl. Titu Bojin a avut, atunci, crezând că lucrurile sunt la cheremul său, intenţia să lase Primăria Timişoara cu ZERO LEI, încercând să direcţioneze acei bani ÎN TOTALITATE către primăriile din judeţ, punându-mă pentru prima dată în situaţia de a-l contra vehement. Dar, dincolo de aceste aspecte, eu am cerut, prin acel comunicat al meu de săptămâna trecută și cer din nou, acum, ca liderii PSD să taie peste ZERO LEI în lista de mai jos și să scrie ce pretind ei, dacă au tupeul să pretindă, că s-ar fi alocat de către Guvern, de la bugetul centralizat al statului – la care Timișoara, prin truda timișorenilor, contribuie din greu, fiind pe locul 2 după București -, pentru obiectivele majore ale Timișoarei”.

Bojin nu s-a lăsat mai prejos si a replicat ”eu cred că iar a pierdut date de pe laptop.


Eu îl rog să verifice cât au costat datoriile primăriilor din judeţ şi cât au fost datoriile Primăriei Timişoara. La judeţ, deci, pentru Timişoara a fost o gură de oxigen care dacă nu o primeam erau probleme în iernile 2012 – 2013 și în 2013 – 2014, pentru că a permis să îşi achite datorii la furnizorii de curent, de gaz, plus ceea ce înseamnă RATT. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să circule gratis, dar nu poţi să spui că gratuitățile sunt făcute de tine, când tu foloseşti bani de la guvern. Cele 140 de milioane au fost direcţionate pentru stingerea arieratelor. Timişoara a avut datorii de patru ori mai mari faţă de localităţile din judeţ. Prostii, dar mă opresc, că iar intru în discuţii”.

UPDATE Cu toate că l-a atacat dur pe Robu, Titu Bojin a menţionat că la finele lunii mai, după alegerile europarlamentare îl aşteaptă la discuţii pentru ca USL fie resuscitată. La auzul veştii, Robu a râs. „Mă poate aştepta, că nu o să mă găsească. Despre ce USL să mai vorbim? Se mai întâmplă în viaţă să fie certuri şi împăcări, dar nici nu se pune problema ca eu să mai întind mâna PSD în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât, până săptămâna trecută, în plan local, liderii PSD au fost totuşi în limitele rezonabilului. Au mai avut ieşiri incorecte la adresa mea, chiar dacă eu nu am avut ieşiri incorecte la adresa lor, săptămâna trecută şi-au dat măsura valorii. PNL are un sistem de valori, nu este un partid al baronilor care se mişcă doar prin prisma intreselor de grup, este un partid care este străin de aşa ceva şi încercăm să îl facem străin chiar dacă mai există tendinţe de ieşire din decor şi prin urmare nu putem să batem palma cu cei care au o cu totul altă conduită decât noi după ce ne-au dovedit că nu se pot debarasa de năravuri care le sunt cunoscute de multă vreme. Am crezut că măcar cei care sunt mai tineri pot fi altfel, dar m-am lămurit cu ei. Nu are ce să mă aştepte Titu Bojin. Probabil că ştie că va piede alegerile şi atunci caută un aliat mai puternic, nimeni altul decât PNL, dar nu va mai fi cazul să ne aliem” a detaliat liderului liberalilor din județ.

3 COMENTARII

  1. ROBU ORI E „NEBUN” ORI SE FACE ??????
    D-LE ZIS PRIMAR IA SCOATE DE LA TESCHEREA MATALE BANII DE LA „BARONII ” MATALE SI APOI MAI VORBIM DE „BARONI”, IN REST ESTI DE RASUL LUMI SI DE RASUL CURCILOR,DACA AR PUTEA SI ELE SA RADA : CUM ADICA SA CASTIGATI ALEGERILE ????, CARE ALEGERI SA CASTIGI MATALE ,CAND DV. NU AI CASTIGAT NIMIC ??? IN VIATA DECAT CU AJUTORUL ALTORA ???,UTI REPEDE SI MAI SI DAI CU PIETRE IN CEI CARE TE-AU AJUTAT ????
    UNORA CA MINE NE ESTE LEHAMITE DE DEMAGOGI SI MINCINOSI CA DV.,ASA ZIS PRIMAR DE FACEBOOK !!!!
    STATI IN BANCA DV. CA INCA 100 DE ANI NU MAI VENITI LA NICI O GUVERNARE SI LA ALEGERILE CARE URMEAZA, DACA LUATI 10 % SA ZICETI MULTAM !!??
    VORBA BANATEANULUI : STAI IN BANCA TA CA TE INECI ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.