O bunicuță octogenară, păcălită să „împrumute” 10.000 de lei în schimbul unor...

O bunicuță octogenară, păcălită să „împrumute” 10.000 de lei în schimbul unor bijuterii false. Cum acționau escrocii

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1831

O femeie de 82 de ani a fost înşelată cu 10.000 de lei de două persoane care au „împumutat” banii în schimbul unor bijuterii false. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, agentul principal Laura Bradu, Poliţia Municipiului Orăştie a fost sesizată telefonic de către o persoană în vârstă de  82 de ani, despre faptul că, în timp ce se afla pe banca din faţa blocului,  a fost acostată de două persoane, un bărbat şi o femeie, care i-au spus că reprezintă o organizaţie umanitară  din municipiul Alba Iulia şi că au valută în euro pe care nu vor să o schimbe şi au nevoie de bani româneşti.

„Suspecţii au convins partea vătămată  să urce în apartament şi să le ofere economiile sale, în valoare de 10.000 lei, au lăsat pe masă cinci ghiuluri şi o brăţară din metal galben, au luat banii şi i-au spus că vor reveni cu suma dublă şi alte ajutoare, după care au părăsit în grabă apartamentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.


Pentru că nu s-au mai întors bătrâna a bănuit că a fost înşelată şi a sesizat poliţia. În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului.

„Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute,  decât dacă aţi stabilit cu certitudine identitatea acestora şi să nu le oferiţi sume de bani sau bunuri indiferent de pretextul invocat”, a mai spus agentul principal Laura Bradu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.