„Păcănelele” salvează economia României. Câte locuri de muncă au creat jocurile de...

„Păcănelele” salvează economia României. Câte locuri de muncă au creat jocurile de noroc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

cazino jocuri de noroc livemaguk_com

Nu există stradă intens circulată în Timișoara care să nu aibă de-a lungul ei cel puțin o locație destinată jocurilor de noroc. Fie că vorbim de pariuri sau ”păcănele”, acestea sunt frecventate tot mai intens de bărbați care speră să prindă potul cel mare. La finele lunii ianuarie timișoreanul Alin-Valer Ispas, 38 de ani, a încasat premiul cel mare – 13.946 de lei, la agenția Public Bet. Bărbatul era șomer la momentul respectiv, astfel că banii i-au picat foarte bine.

Industria jocurilor de tip „slot machine” şi a pariurilor în cotă fixă a generat în anul 2012, în mod direct sau indirect, 709 milioane de euro din PIB-ul României, creând 38.500 locuri de muncă şi o contribuţie la bugetul de stat de 333 milioane de euro sub formă de taxe şi impozite, arată un studiu efectuat de PwC România.

„Concluzia generală a studiului PwC finalizat în decembrie 2013 este că, fie şi în condiţiile unei contracții a pieței ca urmare a crizei şi a modificărilor de legislaţie intervenite la nivelul anului 2009, aceste sectoare ale industriei jocurilor de noroc au un impact semnificativ în economia naţională, susţinând zeci de mii de locuri de muncă”, a declarat Bogdan Belciu, partener, Servicii de Consultanţă pentru Management, coordonatorul studiului.

Piaţa jocurilor de tip slot-machine în România este estimată la 400-450 milioane  de euro în 2012.


Aceasta este compusă din trei segmente: sălile dedicate (cu mai mult de 15 aparate), care generează 51% din venitul brut al pieței jocurilor de tip „slot-machine”, barurile și alte locații mici (3- 5 aparate). Acestea totalizează 33% din valoarea pieței, iar agențiile de pariuri generează 16% din venitul brut al pieței jocurilor de tip „slot-machine”.

Raportând venitul brut din acest tip de jocuri la numărul de locuitori, în România această cifră este de 21 de euro / persoană. Cei care pierd, însă, nu ezită să își facă dreptate după cum îi taie capul. Este și cazul unu timișorean care s-a ales cu dosar penal pentru diustrugere, după ce, la începutul lunii decembrie, anul trecut, a spart câteza zeci de aparat de joc, într-un casino din Piața Victoriei din Timișoara.

Foto: livemaguk.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.