Un nou nume anunţat pentru ediţia din acest an a Festivalului de...

Un nou nume anunţat pentru ediţia din acest an a Festivalului de Jazz de la Gărâna VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

adambaldych

Cea de-a 18-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va avea loc în perioada 10-13 iulie, în Poiana Lupului, are deja un „line-up” foarte interesant, iar lista artiștilor invitaţi pentru ediţia din acest an se îmbogăţeşte cu polonezul Adam Baldych.

Muzicianul polonez a început să studieze vioare de la vârsta de 9 ani. După ce a absolvit Institute of Jazz and Popular Music la Karol Szymanowski Academy of Music, şi-a continuat studiile la Berklee College of Music în Boston. Cel mai recent album al său, „Imaginary Room” a fost înregistrat alături de muzicieni ca Lars Danielsson, Jacob Karlzon, Verneri Pohjola, Morten Lund şi Marius Neset. Discul i-a adus recunoaşterea internaţională, fiind invitat să susţină concerte la cele mai mari festivaluri de jazz din lume ca Montreux Jazz Festival (Elveţia) sau London Jazz Festival. Baldych a primit o serie de distincții, ca Fiddler and Hope (Jazz Forum) sau Record of the Year (Jazzarium.pl), şi a fost primul muzician polonez care a fost recompensat cu premiul german ECHO Jazz Award, anul trecut.

Conform mărturisirilor proprii, printre numele care şi-au pus amprenta asupra stilului său se numără Rachmaninoff, Radiohead, Miles Davis şi Jimi Hendrix.


Concertul susţinut de Adam Baldych Imaginary Quartet va avea loc în data de 10 iulie, cu sprijinul Institului Polonez.

Printre numele anunţate deja pentru ediţia din acest an a festivalului de la Gărâna se numără suedezul Ulf Wakenius (fostul  chitarist al  legendarului cvartet Oscar Peterson), Marius Neset (cel mai talentat saxofonist norvegian după Jan Garbarek), Joey DeFrancesco Trio (liderul trupei este considerat de specialişti drept cel mai bun organist de jazz din lume) The Crimson ProjeKCt (trupă formată din trei foşti membri ai faimosului grup King Crimson), Kimmo Pohjonen (acordeonist  finlandez care a revoluţionat istoria acordeonului, cu instrumentul său electric), Andy Sheppard Trio (muzician britanic distins cu mai multe premii British Jazz Awards) şi Moscow Art Trio (un nume legendar în muzica improvizată).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.