Prânzul „pentru necăjiţi şi amărâţi în viaţă” sau despre bucurie în ziua...

Prânzul „pentru necăjiţi şi amărâţi în viaţă” sau despre bucurie în ziua de Paşte GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1505701948">

paste lions piata 700 4

Plouă. Un bărbat proaspăt ras, dar cu mâinile-i butucănoase şi unghii negre, trece-n viteză pe lângă mesele din Piaţa 700. Ţine la piept, strâns, ca pe o comoară, o pungă de plastic cu câteva felii de cozonac şi un ou albastru. Cu cealaltă mână face echilibristică cu o farfurie de plastic, plină ochi cu fasole plus cârnaţi. Se opreşte mai în spate şi-şi pregăteşte tacticos prânzul. „E pentru necăjiţi şi amărâţi în viaţă masa asta”, explică surâzând, dar cu ochii mai să-i pocnească de lacrimi. Trece peste moment ajutat de un coleg de prânz care-l provoacă la ciocnit de ouă. Rând pe rând, coloratele adversarului sunt capturate după ce le cedează coaja, dar omul vrea să le dea înapoi. „Ţine-le că oi mânca mâine. Eu am ce”, îi spune colegul de prânz.

Puţin mai în faţă, membrii clubului Lions din Timişoara continuă să împartă săracilor mâncare caldă şi câte un „Hristos a Înviat!”.  Nu e nicio clipă de pierdut. Printre ajutoarele celor de la Lions şi câţiva copii care împart pachetele pregătite de cei mai mari. Zeci de oameni aşezaţi la coadă aşteaptă să-şi primească prânzul care-i cea mai mare bucurie a lor de Paşte. „Se ştie că de Crăciun şi de Paşte aici găsim ceva cald de mâncare. Deja nu mai trebuie să ne spună nimeni că ştim. Să aibă şi ei sărbători mai bune, cum ni le fac ei nouă”, le urează o veterană a meselor oferite de cei de la Lions. După vreo trei sferturi de ceas, în piaţă se face linişte. Prânzul de Paşte a luat sfârşit. Pe un colţ de masă, un bătrân mângâie din priviri o bucată de cârnat. Stă ce stă şi-l bagă într-o pungă. Pleacă apoi spre casă după ce mai trage un „Hristos a Înviat” de răsună piaţa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.