Școala generală 9 și un teren de 8.000 mp, făcute CADOU Mitropoliei...

Școala generală 9 și un teren de 8.000 mp, făcute CADOU Mitropoliei Banatului de către primărie. De ce vrea conducerea bisericii învățământ pe bani

2
DISTRIBUIȚI

generala9

Paradox la Primăria Timişoara. Deşi autorităţile locale se plâng că nu există suficiente spaţii pentru şcoli, acestea au cedat, astăzi, către Mitropolia Banatului clădirea de pe Rebreanu unde a funcţionat şcoala numărul 9, cu tot cu terenul aferent de nu mai puţin de 8.000 de metri pătrați.


Aici vor funcţiona vreme de patru ani de zile, cât e valabilă punerea la dispoziţie cu termen gratuit, şcoala “Sf. Antim Ivireanul” şi Grădiniţa “Troiţa”, ambele instituţii de învăţământ cu taxă. Singurul care a avut obiecţii cu privire la proiect a fost PP-DD-istul Petrică Folică, care a spus că nu este drept ca Mitropolia să ceară bani pentru şcolarizarea elevilor. Legat de donaţie, edilul şef a comentat că “haideţi să ne gândim puţin dacă ar fi posibil să funcţioneze şcoala numai cu banii care vin de la minister. Mi-ar plăcea şi mie ca la această scoală să nu se perceapă nicio taxă, dar nu cred ca Mitropolia ar putea să ţină şcoala făra să ceară o anumită taxă. Totul e să nu se încerce să se obţină profit din școală, că asta chiar ar fi condamnabil. Noi venim în ajutor, ca acea clădire să nu stea sub cheie trei ani şi e păcat să nu o folosim, însa o punem la bătaie pentru a fi folosită în interesul copiilor şi nu pentru a face cineva profit prin utilizarea ei”. Imobilul de pe Rebreanu a devenit liber după ce şcoala 9 a fost comasată cu Liceul de Arte şi mutată pe Bv. Dragalina.

Sursa foto: sporttim.ro

2 COMENTARII

  1. In scoala aia am crescut . Intr-o vreme cand copii inca aveau voie sa se joace fotbal in curtea scolii , in weekend. Acum ajunge pe mana corporatiei BOR? Pana cand? Pana unde? Inca nu v-ati saturat sa fiti jegmaniti de lichelele de la BOR? Pana cand o sa stati adormiti in intuneric?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.