Profesori de la Științe Agricole, ridicați de procurori pentru șpagă UPDATE 4...

Profesori de la Științe Agricole, ridicați de procurori pentru șpagă UPDATE 4 Cine-s reţinuţii FOTO şi VIDEO

39
DISTRIBUIȚI

georgescu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș și polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins,  în această dimineață, la Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara – USAMVBT –  într-un dosar de corupție.

Anchetatorii au început perchezițiile în mai multe birouri de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare (TPA). De asemenea, sunt căutați mai mulți profesori care ar fi primit în repetate rânduri șpăgi de la studenți. Ancheta îi vizează pe s.l.dr.ing. Flavius Berbentea, membru în Consiliul Facultății TPA, prof.dr. Adrian Băneș, directorul Departamentului de Științe Exacte al USAMVBT și asist.ing. Lucian Georgescu. Procurorii au percheziționat și biroul lui Adrian Stancu, șef lucrări dr. la disciplina de Anatomie patologică şi Medicină Legală.

Investigațiile au început în urmă cu două luni, surse din cadrul anchetei confirmând că în această perioadă au fost strânse probe din care reiese faptul că profesorii ar fi primit în repetate rânduri bani pentru a-i promova pe studenți sau pentru a-i da mai departe altor colegi de-ai lor, în același scop. Suma ”standard” era de 50 de euro. Procurorii au început urmărirea penală in rem în acest dosar, urmând ca suspecții să fie puși sub acuzare după finalizarea perchezițiilor.

UPDATE 1 În biroul lui Adrian Băneș anchetatorii au descoperit aproape 1.000 de euro.

UPDATE 2 După finalizarea percheziției în biroul lor, Berbentea și Georgescu au încercat să scape de jurnaliști, primul reușind să-și piardă urma pe holuri, plecând prin spatele clădirii. Georgescu a luat-o la fugă pentru a scăpa de ziariști, susținând la un moment dat că „nu am cerut şi nici nu am primit bani”.

UPDATE 3 La audieri au fost chemaţi de procurori Berbentea, Georgescu şi Băneş.

UPDATE 4 Procurorul de caz a decis reţinerea celor trei – Berbentea, Georgescu şi Băneş – pe 24 de ore, pentru luare de mită.


Niciunul dintre suspecţi nu a recunoscut acuzaţiile. Cei trei urmează să fie prezentaţi mâine cu propunere de arestare preventivă.

Foto: Adrian Pîclișan


 

39 COMENTARII

  1. ACTIUNE DE DOI BANI.SE STIE CA IN ABSOLUT TOATE FACULTATILE DIN TARA SE PRACTICA SPAGA.ACESTA ESTE SI MOTIVUL PENTRU CARE IES PE BANDA RULANTA ING,DR,AV,ETC HABARNISTI.PROFESORII PRINSI LA AGRONOMIE SANT MICI COPII FATA DE SPAGILE DIN ALTE FACULTATI.INCA O DATA SPUN,ACTIUNE DE CACAT.D-LOR PROCURORI,SANT CAZURI DE MILIOANE CARE TREBUIE PRINSI.EX.CORNU,FRATII CORSICANI ETC

  2. Dar nu acestia sunt rechinii cei mari. Cu totul altii sunt mari spagari de la USAMVBT. Poate se gaseste vreun student mai suparat sa-i enumere. Totul in viata se plateste, mai devreme sau mai tarziu, in bani sau in ani de puscarie.

  3. Pacat de ei ca erau baieti tineri , flamanzi si plini de elan in a lua spaga. Drumul lor s-a frant brusc la suma de 50 Euro. Viata e nedreapta!!!

  4. De Adrian Banes, toata lumea stia ca pretinde 50 de Euro pentru a promova examenul la el. In schimb sunt si altii care cer mult mai mult, si ocupa si functii de conducere. Un exemplu clar este actualul prodecan al facultatii de management din aceeasi universitate, pe numele lui Cosmin Salasan.

  5. Dar la medicina cand faceti arestari ca spagile sunt de la 300 euro pe examen.numai pentru a discuta pentru o adeverinta cu secretara iti cere 50 euro….Acolo au pile sus puse sau?Rusine sa va fie la toti si mai ales profesorilor care iai spaga pentru a va face doctori si va dau examenele pe bani.ce viitor avem?mie secretara de la facultatea de bfkt mia cerut 100 euro pentru a mi da diploma mai repede.Jegoaso dute la produs daca vrei bani

  6. BRAVOOOOO.Domnilor procurori eu unde sa merg ca mi s a cerut spaga de secretara Lavinia de la medicina pentru a mi motiva absente sa pot intra in examen desi aveam certificat medical ca am fost operata?A trebuit sa ii dau 100 euro ei si mia zis ca daca vreu sa iau si examenul fara sa merg ma costa 250.;Faceti ceva si acolo ca secretarele fac legea lor acolo si de la ele pleaca totul…

  7. Ba Grigore i-mi dau seama fara sa te stiu ca esti un papagal de student repetent..de fapt si numele tau de ciocanar spune tot..succes in continuare la saiba ,ca acolo e locul tau.

  8. sunt de acord cu dani , dar as spune ca si Berbentea vine cu acelasi scop ca si Georgescu la faculta , spaga si studente.
    Ma mir ca , celalalt coleg al lor de birou nu a fost prins , la el e mai scump de 50 euro un examen :))

    • bravo Nico. esti fata desteapta. Si tu si Dani. Pentru fete vin baietii astia. Ati vazut-o vreodata pe sotia lui Berbentea? Flaviu are ce sa vada acasa bai divelor. Pe copiii lui Berbentea? Ati stat de vorba un minut in afara orelor cu Georgescu sa vedeti ce-i poate capul? Doar prostii nu intelegeau glumele lor destepte cu subanteles, iar mintea voastra perversa le mesteca. Am intrebat o profesoara care nu lua, nu ia si nici nu va lua vreodata bani sau cadouri de la studenti si pe care o cunoasteti si voi (restrangeti cercurile de profesori si va veti da seama) cum sant studentii noi? Mi-a raspuns ca cu fiecare an care vine apar studenti din ce in ce mai slabi si nepregatiti. Si apoi, sa nu-mi spuneti voi ca n-ati fii dat un 50 pentru unul sau ambele examene doar sa va vedeti cu 5-ul pe carnet. O biochimie, un CFC-u, o Automatizare, un Aditiv, o Toxicologie………materii grele pentru unii. Eeeee ce-ar mai fi dat o cincizeaca la Lapte la Florina daca se putea. Mai copii, problema e ca nu va cere nimeni bani. Voi mergeti sa-i mituiti …..”Dom’ profesor, stiti am o problema…….nu prea inteleg materia asta……dar daca nu va suparati….o mica atentie….” iar acum sariti pe ei….Nu au chemat pe nimeni in birou sa-i spuna „Bai Ghita daca vrei examenul la mine dai 50”.
      Faceati coada la usa lor. Acum, correct si legal ar fii ca si darea de mita sa se pedepseasca. Nu am dreptate? Cam cati studenti ar fii arestati?

  9. da…nesimtitul de COSMIN SALASAN de la Facultatea de Management a USAMVB…cand va fi luat la intrebari domnilor procurori? cere spaga si la studentii de la master…si se comporta de parca ar fi facultatea lui …

  10. Adevarul este ca unii politisti,angajati SRI,vamesi ,politicieni,profesori au facut facultati pe bani si pe spagi .Uitati-va la comentarii si va veti da seama de studentii care sunt la medicina ,stiinte agricole ,etc.Specimene precum Radu sau Claudia ,studenti ,in cazul primului nu se intelege dar cealalta la medicina ,nu au ce cauta la facultate ,locul lor fiind cel mult clasa a patra.Procurorii si cei de la investigatii au ales gresit momentul descinderilor ,acest moment ar fi avut succes in perioada seiunii cand ,dupa parerea mea ,80% dintre profesori ,din intreg sistemul universitar (din toata tara) ar fi fost anchetati .

  11. va tot legati de profesori,doctori ,politisti…………..parca voi daca ati fi in locul lor nu ati face la fel?………………mai taceti dracului din gura pentru ca si voi sau parintii vostri daca ati fi in locul lor ati face la fel…sau daca crezi ca esti corect mergi tu ,SCRIBALAU ORDINAR,si schimba ceva…………..e mai comod sa stai si sa astepti sa faca cineva ceva pt. tineToti dati sfaturi si comentatati dar voi sinteti niste puturosi si prosti de nu aveti pereche………………sistemul corupt e sustinut de VOI,retardatilor ….

  12. ….fac pariu ca jumate dintre voi dati mesajele de la locul de munca iar cealalta jumatate ,cei care sint intretinuti de parinti ,adica viitorii boschetari, de pe la net-urii din oras…………..

  13. CLAUDIA ……de ce ai dat 100 de euro ca sa intri in examen?…..nu trebuia sa dai…….trebuia sa inveti si sa mergi la cursuri ……

  14. si de marele Salasan nu zici nimeni nimc? anul trecut i-am facut toti la dl decan Gosa o adresa semnata de mai mult de 20 de studenti si ii spuneam ce pretentii materiale are la examen dar s-a preferat musamalizarea. daca mergeai cu 50 euro la Salasan avea o replica geniala, citez: asta e pret pentru curvele de pe aradului, nu pentru a promova un examen….

    si tot la Management agricol ar trbui cautat si mr. Iancu cu stimata lui sotie care nu se stie cand si-a dat doctoratul… nici in catedra nici public…, distinsa familie Petroman unde doamna profesor universitar doctor Cornelia probabil e obisnuita din moment ce probabil asa si-a obtinut si dumneaiai titulatura (cine stie cunoaste)

  15. Dl. Banes avea un curs pentru anul 1 tradus cu greseli de pe wikipedia, o prezentare video cu aceleasi informatii pe care le primesti in prima lectie de informatica la liceu(1 ora nu un curs). Cu toate astea era considerat cel mai greu examen din an ( probabil sa merite banii). A stricat mediile celor care se straduiau sa invete cu formulari pretentioase, inaccesibile unui copil de 18 ani, ale subiectelor de examen. Se pare ca exista, totusi, o lege a compensatiei.

  16. Intrebarea mea este: Pe studenti de ce nu ii ancheteaza nimeni? Eu nu cred ca vreun profesor te pica daca ai invatat.chiar am foat studenta a acestei facultati si mie nu mi-a pretins nimeni nici un ban.am avut restante cand nu am invatat dar daca am invatat le-am luat fara nici un ban sat.deci si daca se intampla asa ceva este din vina puturosilor care nu ar avea ce cauta in acea facultate sau in oricare alta.app de ce nu merg la medicina sa faca anchete

    • mersi, acelasi lucru l-am spus si eu. Si o paranteza……cu 50 luai un 5, dar daca invatai luai o nota buna. Apropo, se luau examene si pe ochi frumosi . Conta si caracterul studentului. Nu trebuiau bani daca te vedea ca te chinui putin sa-i inveti material, chiar daca erai un pic mai prostut. Nu din prima intr-adevar, dar a 3-a, a 4-a oara……,dar cum am mai spus mergeam cu plicul in buzunar la usa domnului profesor. Nu-I asa baieti? Trei sferturi din an dadeati mita bai ipocritilor care aratati cu degetul. Repet: si darea de mita se pedepseste. Asa ca mai scrieti voi ce-ati facut in facultate ca singuri va autodenuntati.

  17. Sa ii fie rusine la cine a postat cu numele meu cu care am comentat ieri dar cu siguranta Lavinia s a simtit.stai linistita ca te am si inregistrata cum imi ceri spaga si am si depus plangere la diicot ptr asta.asteapta si toate se vor rezolva.si ca rapspuns pentu cine m a intrebat de ce am dat 100 euro ca sa intru in examen:am dat ptr ca anul trecut am avut accident si am stat 2 saptamani in spital ptr operatie la picior si am pierdut 4laboratoare pentru care am avut motivare dar domnisoara spagara nu a acceptat sa ma bage pentru ca cine este la ,edicina stie cum merg treeburile si ca secretarele fac legea si am acceptat sa dau ca sa nu raman cu restanta pe toamna.deci lavinia asteapta ca intr o zi va vor lua pe toate mascatii si sper sa fie cat mai repede ziua aia

  18. Ei vlad se pare ca nu mai scrie nimeni.intr-adevar plina lumea de ipocriti.sifoane frustrate.si scuze la banes se dadea examen din word si excel …..pai am avut in an o graaamada care nu erau capabili sa scrie ceva in word sau sa faca un tabel in exel….rusiiine daca nici atat nu vroiau sa invete atunci sa plateasca daca nici atat bun simt sa se straduiasca sa invete.imi pare nespus de rau pt profi toti niste baieti suuuper si domnisoarele ce scriau ca flavius si luci veneau pt fete …..cred ca ati vrut voi ceva cu ei parasutelor si ati fost refuzate.rusine sa va fie.sper sa se indraceasca toti profii de la tpa.sa fie vai si amar de toti studentii pt ca merita

  19. Pentru informatia tuturor care se dau destepti Dar put de greseli gramaticale Mai sus, Mai studiati legea. Vorbiti Ca sa va aflatI in treaba, culcati va. Sunt anchetati si cei Ce dau si cei Ce primesc. Mai informati va inainte sa va bagati Ca mustele. Cei care aveti probleme cu profesorii pe care ii enumerati, de Ce Nu atI anuntat cadrele competente cand atI avut problemele. A, Ca ia ti lasat pe colegii vostri sa se descurce si sa fie scuipati in ochi. Iar acum Dupa razboi multi viteji se arata. Vorbiti si voi Ca sa va aflati in treaba si va bagati Ca mustele. Nu v a intrebat nimeni nimic si Vorbiti neinformati.
    Da se iau spagi, la usamvbt, da, cei cercetati Nu Sunt singurii. Dar da, exista si profesori care Iti Raman in suflet la usamvbt, cum at fi doamnele profesoare de chimia alimentului, microbiologie, biochimie si domnii profesori de fizica si tehnica frigului.

  20. Mita e la putere peste tot in USAB. Ideea ar fi ca indiferent motivul pentru care au luat-o nici (NOI) studentii care dam nu avem scuze, dar mai ales profesorii care iau sau , si mai grav, CER, nu au scuze. Mai ales ca sunt toti platiti pe banii nostrii (ai contribuabililor)! Sincer si au dat spaga si ma gandesc serios sa contnui dezvaluirile facute de colegii mei. De fapt, cred ca ar fi cel mai bine sa facem toti asa. Mai ales ca majoritatea profilor nu vin la ore si multi nici nu stiu cu ce se mananca materia care o predau.

  21. N-a luat niciun profesor spaga de la un student care invata si care isi vedea de treaba lui de student. Luau de la cretinii care n-aveau alta sansa sa-si ia examenele. Studentii bursieri si cei care invatau n-au fost nevoiti niciodata sa dea spaga la nimeni.

  22. Am fost studenta in Agronomie si nu am dat niciodata spaga. Domnii si doamnele profesor sunt foarte intelegatori si chiar nu ai probleme la nici o disciplina daca iti dai putin interesul. Dintre cei acuzati il cunoasc doar pe Domnul Banes, am facut informatica cu dansul in primul an, intradevar era exigent, probabil de aici i se trage….sigur s-au gasit studenti frustrati care doresc sa ii faca rau.
    Din comentariile de mai sus am observat si numele altor profesori, sincer cred ca domnul Iancu si doamna si domnul Petroman sunt printre cei mai intelegatori profesori, nu merita sa le fie tarat numele in asa ceva.
    Despre domnul Salasan pot spune ca e o persoana foarte inteligenta si sunt sigura ca poate sa gaseasca surse de venit substantiale si legale, fara a se preta la asa ceva. Domnul Salasan este foarte exigent si din aceasta cauza este si foarte urat de catre studentii care nu frecventeaza cursurile,nu m-as mira sa fie urmatorul vizat.
    Astept sa imi spuna cineva ca a invatat, ca a facut de 10 la examen si nu a primit nota de trecere, abia atunci o sa cred acuzatiile de mai sus.
    Apropo…daca sunt studenti care merg cu miloaga la profesori, sau parinti care fac acest lucru si ofera cadouri sau mici atentii, nu consider ca asta e spaga, nu sunt obligati sa o faca, nu e conditionat succesul examenului de acest lucru.
    Pacat ca ne batem joc de oamenii acestia.

  23. Nicoleto, nu le mai tine spatele. Ca sa fi profesor trebue sa impui respect, Uitat-te pe c.v.-urile domnillor din USAB si vezi ce activitate stiintifica au. 90% dintre ei nu sunt in stare sa articuleze o lucrare pe plan intern (in reviste nationale), daramite in reviste straine (de fapt 90% nici nu sunt in stare sa scrie corect fraze in limba engleza – desi pe c.v. toti sunt la nivel avansat de engleza). Cine vrea sa faca ceva nu e lasat, sau si mai sigur nu intra sistem. Ia cazul JIANU sau TRACSA. Mai bine submediocritati ca merge… cauta-le c.v.-urile si vezi ce impresionanti sunt pe domeniul lor de cercetare ( si compara cu ce au alti la varsta lor si numarul de ani corespunzatori in cercetare – un simplu exemplu Clujul.

  24. Asa e, si au angajat numai secretare la rectorat in loc sa ne dea noua salarii mai mari.Vezi pe aia bruneta cu breton a lui parsan si cea grasa de la david!!

  25. Toti visati sa va cada bani usor, mergeti la munca, fraierilor! SA VA LEGE PE TOTI, spagarilor! Ca nu va mai ajunge cat ati facut averi si altii mor de foame in universitate.

  26. Domnule Doru, din exprimarea dumneavoastra la adresa mea („Nicoleto”), putem toti sa ne dam seama de nivelul intelectual sau/si de lipsa de respect pe care le aveti.
    Ca sa va raspund: nu le tin partea, am spus doar cum a fost in cazul meu si al colegilor mei, le-am fost studenta domnilor profesori carora le-am pomenit numele si din aceasta cauza consider ca parerea mea, sau comentariul meu este pertinent.
    Sunt curioasa insa, din ce calitate comentati dumneavoastra activitatea acestor profesori?

  27. Cand vin sa ii ia pe jianu senior si jr si restul ? Ca mai sunt ! Este Druga, rectorul, decanul, Heghedus sotul si sotia, Gogoasa, Bujanca, Poiana, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.