SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Moscova SOMEAZĂ Kievul să înceteze operaţiunile militare din est

SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Moscova SOMEAZĂ Kievul să înceteze operaţiunile militare din est

0
DISTRIBUIȚI

armata-rusa-electronicresistance-net

Rusia somează Administraţia proeuropeană de la Kiev să înceteze toate operaţiunile militare din estul Ucrainei şi să aplice în totalitate Acordul de la Geneva.


Un elicopter al armatei ucrainene a fost lovit vineri de o rachetă în timp ce staţiona pe aerodromul Kramtorsk, în estul separatist al ţării, iar pilotul a fost rănit, au anunţat autorităţile ucrainene, citate de AFP. Separatiştii proruşi din oraşul ucrainean Slaviansk au anunţat că nu se vor preda, deşi sunt înconjuraţi de armata ucraineană.

„Rusia cere încetarea imediată a operaţiunilor militare şi a actelor de violenţă, retragerea trupelor şi aplicarea în totalitate a Acordului de la Geneva”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

„O astfel de măsură ar fi începutul detensionării crizei”, adaugă diplomaţia rusă, subliniind că Moscova susţine în continuare aplicarea în totalitate a Acordului de la Geneva, care prevede retragerea miliţiilor proruse din instituţiile ocupate, dezarmatea acestora şi descentralizarea administrativă.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a evidenţiat, într-o conversaţie cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, „rolul important al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa în dialogul între Kiev şi insurgenţi”.

Armata ucraineană contionuă operaţiunile în oraşul Slaviansk, ocupat de separatişti proruşi care au avertizat că nu intenţionează să se predea.

De altfel, miliţiile separatiste din Slaviansk au capturat şapte observatori OSCE şi cinci militari ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.