Sprijin pentru micuții care vin pe lume prea devreme, din partea Organizației...

Sprijin pentru micuții care vin pe lume prea devreme, din partea Organizației “Salvați Copiii”. Ce echipamente performante au primit spitalul de copii și Maternitatea “Bega”

0
DISTRIBUIȚI

securedownload

Tot mai mulți bebeluși au nevoie de echipamente de ultimă generație care să-i ajute să trăiască în primele zile în care vin pe lume. Pentru că Ministerul Sănătății alocă foarte rar bani pentru achiziționarea de aparatură medicală, Organizația “Salvați Copiii” a lansat o amplă campanie prin care încearcă să le ofere o șansă în plus la viață nou-născuților prematuri sau bolnavi.

De beneficiile acestei campanii naționale s-au bucurat și Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” și Maternitatea “Bega” din cadrul Spitalului Județean Timișoara, care au primit, în urmă cu câteva zile, echipamente vitale pentru bebeluși.


Și anume, un incubator performant în valoare de 45.000 de lei a mers la Maternitatea “Bega”, iar un monitor performant și două pulsoximetre în valoare de 22.000 de lei au fost donate spitalului de copii.

Problema copiilor care nu supraviețuiesc după naștere reprezintă în continuare una majoră. Statisticile arată o rată mortalității infantile de 9,2 la mie în județul Timiș, mai mare decât media națională de nouă la mie. Anul trecut, 850 de bebeluși s-au născut prematur la “Spitalul de Copii” Louis Țurcanu, din care 60 % au primit o șansă la viață cu ajutorul incubatoarelor. Și la Maternitatea “Bega” statisticile arată că din cei 2.200 de copii care au venit pe lume anul trecut, 250 s-au născut prea devreme.

“La fiecare cinci ore, un copil mai mic de un an moare. România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de nouă la o mie de copii născuți vii, cauza principală fiind nașterile premature. Salvați Copiii își propune schimbarea statisticilor dureroase. De aceea, îi invităm pe români să redirecționeze cei 2 % din impozitul pe venit pentru programul de dotare a maternităților din România”,  a spus, la Timișoara, Gabriela Alexandrescu, președintele Organizației “Salvați Copiii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.