Timișoara, spărgătoare de GREVĂ. Vezi unde s-a protestat în vestul țării

Timișoara, spărgătoare de GREVĂ. Vezi unde s-a protestat în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

greva la cfr timisoara01

Angajații CFR din Timișoara nu s-au alăturat demersurilor inițiate de colegii lor la nivel național și nu au întrerupt voluntar lucrul, așa cum se stabilise. Singurii care au refuzat să lucreze fiind mecanicii de locomotivă, angajați ai CFR Călători, însă nu gestul acestora a făcut ca din Timișoara să nu plece nici un tren la primele ore ale dimineții, între 07:00 și 09:00, ci faptul că în alte două orașe din vestul țării toți angajații CFR au intrat în grevă. Este vorba despre Arad și Deva, după cum a informat directorul regionalei CFR Timișoara.

În intervalul de două ore, opt trenuri care trebuiau să plece din urbea de pe Bega au rămas în gară, stârnind nemulțumirea navetiștilor care s-au văzut nevoiți să meargă în autogară, pentru a pleca cu autobuzul acolo unde aveau nevoie să ajungă. În schimb, restul personalului din gară a lucrat după programul normal.


Un angajat al CFR a declarat pentru PRESSALERT.ro că nici măcar nu au fost înștiințați despre decizia colegilor lor la nivel național, de a face grevă astăzi.

poză (3)Greva a avut loc ca urmare a eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă, administraţia companiei oferind o majorare salarială, în medie, de 4% şi promițând nu vor fi făcute concedieri colective de personal, în timp ce sindicaliştii au cerut 10%. Reprezentaţii companiei au avertizat că, deoarece Contractul Colectiv de Muncă pe anii 2012-2014 a expirat la 19 aprilie 2014, în situaţia în care organizaţiile sindicale mandatate nu semnează noul contract colectiv de muncă, toţi salariaţii vor beneficia doar de drepturile actuale prevăzute în contractele individuale de muncă, iar salariile rămân la valoarea actuală.

Foto: Adrian Pîclișan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.