Mânăstirea Șag, loc de pelerinaj pentru cei care vor să-şi sfinţească maşina....

Mânăstirea Șag, loc de pelerinaj pentru cei care vor să-şi sfinţească maşina. Vezi cum se binecuvântează un Mercedes în Vinerea Mare VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

sfintire mercedes

„Se binecuvântează maşina aceasta prin stropirea cu această apă sfinţită, în numele Tatălului şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea în vecii vecilor. Amin”.

Nu știm de ce o mașină sfințită de Paște ar trebui să fie mai ferită de accidente decât altele. În Vinerea Mare, un bărbat și-a dus mașina, un Mercedes A Klasse, la sfințit, tocmai la Mănăstirea Șag.


Aici, unul din preoți a executat tacticos stropirea cu busuiocul înmuiat în apa sfințită. La cererea ”credinciosului”, preotul nu a ratat nicio bucățică de mașină: a udat cu apă sfințită și motorul, și volanul, și pedalele din podea, chiar și ștergătoarele de parbriz. Nu a ratat-o nici pe iubita respectivului, care s-a închinat cât de pios a putut ea după aceea.

Binecuvântarea autoturismului, una dintre cele mai uzitate practici de către românii care îşi achiziţionează o maşină, a devenit oficială. Noul Molitfelnic, de anul trecut, după care sunt organizate toate slujbele religioase şi rânduielile, cuprinde o ierurgie specială pentru cei care vor să îşi binecuvânteze maşina. În luna iulie a anului 2013, la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut, cu aprobarea Sfântului Sinod şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lucrarea Molitfelnic, ce cuprinde şi slujba ”Sfeştaniei pentru binecuvântarea unui vehicul”, dedicată tuturor celor care vor să se asigure că nu vor fi în pericol la volan.

4 COMENTARII

  1. pentru parintele care a sfintit masina toata stima si Doamne ajuta ,parintele si-a facut doar datoria de a sfinti masina ,un om cu har ce slujeste numele lui Dumnezeu.
    Pentru cel ce a filmat e jalnic sa te folosesti de un material facut la voia intimplarii JALNIC DOMNULE COCALAR……

  2. Da,un preot a sfintit o masina la cerea proprietarului.Care este
    problema ? Unde e senzationalul acestei stiri ?! Daca nu crezi in
    in asa ceva, de ce te mai duci la preot ? Puteai sa-ti sfintesti
    masina in fata unui pub cu bere guinness si atunci erai cool
    sau cu rachie in fata birtului si erai falos sau la Fratelli cu
    sampanie Mumm si erai smecher de smecher,dar tu ai ales
    sa fii jalnic si sa te si lauzi cu asta.

  3. ma vasile si ma nicu.. ce dracu ati sarit asa de cur in sus/ stirea e asta”Binecuvântarea autoturismului, una dintre cele mai uzitate practici de către românii care îşi achiziţionează o maşină, a devenit oficială.” in rest /ganditi cu capul vostru /da e cam tarziu/e cam gol acolo in el/ D ajuta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.