Traficanți, prinși în flagrant când recepționau trei kilograme de droguri. Vezi de...

Traficanți, prinși în flagrant când recepționau trei kilograme de droguri. Vezi de unde venea marfa și cine era finanțatorul UPDATE 1 Suspecții, reținuți pentru 24 de ore VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

cannabisOperațiune în forță a polițiștilor antidrog din cadrul Brigăzii de Combaterea Crimei Organizate Timișoara. Astăzi, în autogara din Arad, într-un dosar de trafic internațional de droguri instrumentat de DIICOT, agenții au intervenit în momentul în care suspecții s-au întâlnit cu cărăușul rețelei, care tocmai sosise din Italia cu autocarul. În bagajele acestuia au fost descoperite trei kilograme de canabis. Marfa urma să fie vândută en detail pe piața din Timișoara. Monitorizarea membrilor grupării a scos la iveală faptul că achiziționarea drogurilor a fost finanțată de un student marocan de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Acesta a asigurat cei 5.000 de euro pentru cumpărarea drogurilor din Italia, profitul pe care l-ar fi făcut traficanții fiind triplul sumei investite, adică 15.000 de euro. Marocanul și ceilalți trei suspecți, din Drobeta Turnu Severin, mutați la Timișoara, au fost ridicați de polițiștii antidrog și duși la sediul DIICOT Timișoara, unde urmează să fie audiați.

UPDATE În urma audierilor trei dintre suspecţi – studentul marocan şi doi români – au fost reţinuţi urmând să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru trafic internaţional de droguri de risc.

UPDATE 1 Cei trei tineri, respectiv doi cetăţeni români şi un marocan, cu vârste între 25 şi 29 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere la un grup infracţional organizat în vederea comiterii de infracţiuni şi trafic intern şi internaţional cu droguri de risc, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.


Drogurile au fost aduse din Spania, au stabilit polițiștii. ”Pe parcursul investigaţiilor, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au stabilit că gruparea infracţională ar fi acţionat în perioada 2013 – 2014, pe mai multe paliere, liderii fiind cei care ar fi organizat şi efectuat transportul drogurilor din vestul Europei. După ce erau introduse în ţară, drogurile ar fi fost plasate altor persoane, care se ocupau cu distribuţia pe raza municipiului Timişoara, la nivel stradal”, au informat oamenii legii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.