Traficul de ființe umane, un fenomen îngrijorător! Câte persoane din vestul țării...

Traficul de ființe umane, un fenomen îngrijorător! Câte persoane din vestul țării au fost traficate în anul 2013

0
DISTRIBUIȚI

646x404

Statistici îngrijorătoare în ceea ce privește traficul de ființe umane! Nu mai puțin 69 de persoane care locuiesc în județele Timiș, Caraș Severin și Arad au devenit victime ale traficului de ființe umane, în anul 2013, potrivit unor date furnizate de Centrul Regional Timișoara al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Deși numărul persoanelor traficate este în scădere față de anul 2012, când au fost semnalate 86 de cazuri, reprezentanții Centrului Regional Timișoara atrag atenția că s-a înregistrat o creștere a procentului de victime exploatate sexual, de la 55% la 61%.


De asemenea, a crescut foarte mult și numărul victimelor minore, de la 21 în anul 2012, la 35 în 2013, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din victimele traficului de ființe umane din cele trei județe sunt minore.

“Se menține în creștere numărul victimelor minore provenite din familii sărace, dezorganizate, instituționalizate sau “copiii străzii”, atrag atenția reprezentanții Centrului Regional Timișoara. Din cele 69 de victime ale traficului, 42 au fost exploatate sexual, 23 prin muncă, doi copii au fost exploatați sexual sub formă de pornografie infantilă, iar alți doi au fost puși să cerșească.

Potrivit unui raport realizat de Comisia Europeană în anul 2013, în România se înregistrează cel mai mare număr de minori de sex feminin victime ale traficului de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.