Udrea explică de ce apare pe afişul PMP: ”PMP nu are încă...

Udrea explică de ce apare pe afişul PMP: ”PMP nu are încă notorietate de 100%, spre deosebire de mine”

0
DISTRIBUIȚI

elena udrea unghii 3 p

Deputatul Elena Udrea a declarat că ea apare pe afişul electoral al PMP deşi nu candidează la europarlamentare deoarece toate analizele au arătat că pe imagine trebuie să fie unul din membrii cunoscuţi ai partidului, precizând că, potrivit legii, preşedintele Traian Băsescu nu putea fi pus pe afiş.

„Am pornit de la ideea că e un partid nou, care nu are încă notorietate de 100%, spre diferenţă de mine, care am această notorietate. Şi am zis că pentru a putea identifica mult mai bine Mişcarea Populară este ideal, şi nu a fost părerea mea, a fost părerea celor care ne fac toate analizele, cercetările sociologice, ca pe acest afiş să fie unul din membrii cunoscuţi ai partidului, poate cel mai cunoscut dintre ei. Şi din toate sondajele reiese că electoratul PMP este un electorat care-mi este şi mie favorabil, aşa cum îi este lui Traian Băsescu. Sigur, nu puteam să-l punem pe Traian Băsescu pe afiş, pentru că este interzis de lege, dar eventual puteam să punem şi noi «garantat Traian Băsescu», a spus că garantează, ne girează Traian Băsescu, a spus că ne şi votează”, a explicat Elena Udrea, duminică, răspunzând unei întrebări, după o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară pe teme economice.

Ea a fost întrebată cum comentează reacţia premierului Victor Ponta, care a remarcat şi s-a arătat speriat de faptul că ea apare în afişul electoral al PMP, pe centru, în cămaşă albă şi blugi, împreună cu liderii formaţiunii Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu şi Siegfried Mureşan, îmbrăcaţi similar.

Udrea a arătat că reprezentanţii PMP au vrut prin acest afiş să exprime „cee ce simt”, adică „un alt mod de a face politică, multă energie, oameni pozitivi, optimism”.

Elena Udrea a arătat că ideea i-a aparţinut ei şi colegilor din PMP şi că afişul electoral al partidului face diferenţa în planul afişelor de campanie.

De asemenea, Udrea a criticat PSD pentru că „a împânzit ţara” cu afişe electorale.


„Am văzut că a împânzit toată ţara nu-mi vine să cred că într-o zi de când a început campania au reuşit să împânzească toată ţara cu afişe, bannere. De unde atâţia bani? Noi nu ne-am permis să facem o amârâtă de broşură, şi o să scoatem materiale, cum fac toate partidele. De unde atâţia bani la PSD să împânzească toată ţara cu materialele noi, în două zile de când a început campania?”, s-a întrebat Udrea, care a apreciat că Victor Ponta are două metode prin care vrea să câştige alegerile: „teroare împotriva electoratului” şi „folosind banii statului pentru campania electorală”.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că îl încurajează pe preşedintele Traian Băsescu să se implice în eurocampanie pentru Elena Udrea şi „restul strigoilor din spatele doamnei Udrea”, arătând că o asemenea acţiune în 2012 a adus USL în plus zece procente.

„Eu cred că preşedintele Băsescu vrea să facă, şi îl curajez în acest sens, să facă campanie pentru doamna Udrea şi restul strigoilor din spatele doamnei Udrea, i-am văzut pe afiş, m-am speriat un pic aşa. Dar mă rog, important e că e doamna Udrea acolo, tânără şi dornică de luptă. Să meargă domnul Băsescu cu doamna Udrea, să meargă cu domnul Florin Popescu, cu cătuşe, cu ce-o fi, să meargă cu un pui, cu ce o avea el, să facă campanie, pentru că a făcut chestia asta în 2012 şi ne-au mai dat nouă, celor de la USL, încă vreo zece procente. Deci îl rog pe domnul Băsescu să se ducă în campanie pentru Udrea şi domnul Florin Popescu, pentru că oamenii de abia aşteaptă să-l vadă ca să-şi aducă aminte de toate relele pe care le-a făcut şi mai ales de noul lui partid, adică vechii corupţi şi vechii profitori, acum sunt noul partid. Ne-a păcălit de două ori domnul Băsescu, dar a treia oară nu mai ţine”, a precizat Victor Ponta.

Udrea a declarat că preşedintele PSD, Victor Ponta, este „reprezentantul strigoilor politicii româneşti şi sistemului politic de până la Adrian Năstase”, ea replicându-i astfel premierului, care spusese că liderii PMP arată ca nişte strigoi pe afişul electoral pentru euroalegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.