Un cetățean britanic a fost prins la vamă cu utilaje furate din...

Un cetățean britanic a fost prins la vamă cu utilaje furate din Franța și Anglia. Cum s-a justificat în fața polițiștilor

0
DISTRIBUIȚI

utilaje

Utilaje în valoare de zeci de mii de euro, declarate furate din Uniunea Europeană, descoperite de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, din județul Arad.


Mașinile agricole erau conduse de un român și un britanic.

”În data de 8 aprilie, în jurul orei 18.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul britanic Colin B., în vârstă de 57 ani, care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă marca Schmitz, cu numere de înmatriculare bulgăreşti. Şoferul transporta, în semiremorcă, trei utilaje agricole (tractoare), de diferite mărci (Claas, Redrock, Kubota). În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că semiremorca marca Schmitz figurează cu menţiunea “bun căutat pentru confiscare”, în sensul că aceasta este declarată furată în Franţa din data de 7 noiembrie 2013, iar unul dintre cele trei tractoare, cel marca Claas, era declarat furat din Anglia, în data de 28 martie, anul acesta”, a informat  Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit Poliției de frontieră Arad, valoarea bunurilor furate este de aproximativ 40.000 de euro.

Șoferul a declarat că nu ştia că autovehiculele sunt furate, și că rolul lui era  să le transporte din Anglia în Bulgaria. El s-a ales cu dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.