Vrei să fii polițist? IPJ Timiș caută candidați. Ce condiții trebuie să...

Vrei să fii polițist? IPJ Timiș caută candidați. Ce condiții trebuie să îndeplinești

2
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 07_resize

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a anunțat că recrutează şi selecţionează candidaţi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne, adică Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj–Napoca.

În total sunt disponibile peste 1.000 de locuri, însă și criteriile sunt destul de stricte. Iată mai jos toate condițiile de recrutare, așa cum au fost comunicate de IPJ Timiș, plus detalii legate de perioada în care se acceptă dosarele candidaților:

CONDIŢII DE RECRUTARE

a) sa aibă cetăţenia româna si domiciliul în România;
b) sa cunoască limba română scris şi vorbit;
c) sa aibă capacitatea deplină de exerciţiu;
d) sa fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic;
e) sa aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să-i împlinească în cursul anului 2014;
f) sa fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Criterii specifice:

a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;
c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
d) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Recrutarea se realizează în raport de locul de domiciliu al candidaţilor, înscris în cartea de identitate, potrivit opţiunii acestora.

Cifrele de şcolarizare aprobate pentru sesiunea 2014 sunt:

a) 370 locuri la Academia de Poliţie “A.I. Cuza” Bucureşti, din care:
– specializarea “drept” – 115 locuri
– specializarea “ordine si siguranţă publică” – 255 locuri ( 7 locuri pentru romi, 5 locuri pentru maghiari şi 3 locuri pentru alte minorităţi / etnii).

b) 517 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, din care 10 locuri pentru romi şi 5 locuri pentru alte minorităţi;

c) 125 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca, din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi;

Femeile şi bărbaţii candidează pe aceleaşi locuri.

Nu se admit derogări de la nici o condiţie legală sau criteriu specific pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere – sesiunea 2014.

Principalele documente cuprinse în dosarul de recrutare sunt:

1.


cererea de înscriere, având modelul prevăzut în anexe şi CV;
2. declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare;
3. copii ale actului de identitate, carnetului de muncă şi, dacă este cazul, a livretului militar;
4. diploma de bacalaureat (original/copie legalizată) sau adeverinţă pentru absolvenţii de liceu din anul 2013 şi foaia matricolă (original/copie legalizată); adeverinţa eliberată de către liceu, în care se menţionează media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma;
5. următoarele documente în copie legalizată: certificatul de naştere pentru candidat, soţ/soţie şi fiecare copil, certificatul de căsătorie, precum şi hotărârile judecătoreşti privind starea civilă;
6. autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;
7. cazierul judiciar al candidatului;
8. certificatul de examinare psihologică al candidatului sau nota compartimentului de resurse umane în cazul în care rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe bază de tabel nominal;
9. fişa medicală tip de încadrare în Ministerul Administraţiei şi Internelor;
10. caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ în cazul absolvenţilor în primul an de la absolvire;
11. 3 fotografii 3×4 cm.

Cererile de înscriere la concursul de admitere se vor depune la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş – Serviciul Resurse Umane – Timişoara, bd. Take Ionescu nr. 44 – 46, în perioada:
• 17.04.2014 – 02.06.2014 (pentru Academia de Poliţie),
• 17.04.2014 – 14.08.2014 (pentru Şcolile de Agenţi de Poliţie),
după următorul program:

LUNI, MARŢI, MIERCURI şi JOI : între orele 09:00 – 15:00, în serii, începând de la orele 09:00, 11:00, 13:00, 15:00.

VINERI : între orele 09:00-13:00, în serii, începând de la orele 9:00; 11:00, 13:00.

Pentru înscriere, candidaţii se vor prezenta cu cartea de identitate, iar cu această ocazie le vor fi înmânate adresele pentru examinarea medicală şi pentru obţinerea foii matricole de la liceul absolvit.

La înscrierea la instituţiile de învăţământ pentru concursul de admitere participă candidaţii care au promovat evaluarea psihologică/ psihotehnică şi au fost declaraţi „apt medical”.

De asemenea, se fac recrutări şi pentru locurile Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviaţie, Serviciului de Protecţie şi Pază, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru admiterea la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” pe locurile M.A.I. şi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I..

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, la numerele de telefon 0256/402122, 0256/402123, 0256/402124; 0256/402128 şi 0256/402129 sau/şi pe pagina de internet a instituţiilor de învăţământ mai sus menţionate.

2 COMENTARII

  1. Nu ai nevoie de nici o conditie !!! Vrei sa fi sifon ca Mitru ! Ia legatura cu el si tea angajat ! Bosorogu ala infect nare nici o scoala si tot sifon e in politie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.