Vrei să lucrezi la graniță? Poliția de Frontieră caută recruți. Ce condiții...

Vrei să lucrezi la graniță? Poliția de Frontieră caută recruți. Ce condiții trebuie să îndeplinești

1
DISTRIBUIȚI

politia-frontiera

Poliţia de Frontieră caută tineri care vor să își facă o carieră apărând granițele țării.  Absolvenţii cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

Sunt disponibile, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, un număr de 90 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră, astfel: la Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie,  arma Poliţie de Frontieră,  – curs de zi – 40 locuri: din care 1 loc pentru etnicii rromi, 1 loc pentru maghiari şi 1 loc pentru alte minorităţi; la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu”- Oradea, curs de zi – 50 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi şi 3 locuri pentru alte minorităţi.

La nivelul Ministerului Apărării Naţionale, sunt puse la dispoziţie un număr de 35 de locuri pentru Poliţia de Frontieră, astfel: 18 la Academia Tehnică Militară Bucureşti, patru la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, învăţământ de zi, 11 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, învăţământ postliceal, cu durata de doi ani, învăţământ de zi, respectiv două locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal, cu durata de doi ani, învăţământ de zi.

Recrutarea candidaţilor din judeţele în care nu există unităţi ale Poliţiei de Frontieră Române, se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei Române.


Pentru Academia de Poliție ”A.I. Cuza” și pentru instituțiile d eînvățământ M.Ap.N. data limită de înscriere este 2 iunie (la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră), între 2 iulie și 4 august urmând să aibă loc concursul de admitere. Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea înscrierile se fac până pe 1 august, concursul urmând să aibă loc în intervalul 7 – 14 septembrie.

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate M.A.I. – Poliţia de Frontieră – se realizează în data de 9 iulie 2013, ora 8.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, str. Jandarmeriei nr.9 -11, sector 1, Bucureşti. Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere organizate la instituţiile militare de învăţământ, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România, să vorbească și să scrie corect limba română, să aibă minimum 18 ani, maximum 27, să dețină diplomă de bacalaureat și să nu aibă antecedente penale sau să fi fost exmatriculați pentru proastă purtare.

Candidaţii vor susţine probele eliminatorii şi cele de cunoştinţe stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a instituţiei de învăţământ. Pentru informare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, candidaţii pot consulta site-ul oficial al instituţiilor de învăţământ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.