Zbor de urgență, de la Timișoara spre București, pentru doi copii răniți...

Zbor de urgență, de la Timișoara spre București, pentru doi copii răniți grav în timp ce se jucau pe calea ferată. Vezi ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

explozie07_arsuri ambulanta

Doi băieți, unul în vârstă de 10, celălalt de 11 ani, au suferit arsuri grave după ce s-au electrocutat în timp ce se jucau în gară, urcându-se pe vagoane. Avionul SMURD a fost mobilizat pentru transportul victimelor din Banat la București, la Spitalul de Arși.

Din localitatea Jupa, în județul Caraș-Severin, unde s-a petrecut nenorocirea, cei doi au fost duși la Caransebeș. De acolo, copiii au fost preluați de o ambulanță care îi duce până pe Aeroportul din Timișoara. Potrivit operatorului de la Ambulanța Caraș Severin, unul dintre băieți a suferit arsuri pe 10% din suprafața corpului, plus arsuri ale căilor aeriene, iar celălalt, arsuri de gradele 2 și 3 pe 75% din corp.


”Din câte am înțeles cei doi se jucau în gară, s-au urcat pe vagoane și au ajuns la firele de înaltă tensiune, unde s-au electrocutat”, ne-au mai spus cei de la serviciul de Amblanță.

„La ora 19.20, un minor în vârstă de 13 ani a apelat numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că alți doi copii, în vârstă de 10, respectiv 11 ani, s-au elctrocutat. Din primele verificări, se pare că cei doi copii se jucau în gara CFR din Jupa, s-au urcat pe vagonul unui tren de marfă și s-au electrocutat. Cei doi au fost duși la spitalul din Caransebeș și urmează să fie transferați la Timișoara, și apoi la București”, a declarat agentul Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

„La ora 22.00 a plecat spre Caransebeș mașina pentru transport multiplu de pacienți. Nu pot spune prea multe despre starea lor, pentru că nu i-a văzut niciun medic de aici, dar știm că sunt în stare destul de gravă. Cei doi pacienți vor fi aduși la Timișoara, de unde vor fi transportați cu avionul SMURD, în cursul acestei nopți, la București”, a spus dr. Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.