Alin Popoviciu a negat la PRESSALERT LIVE că ar avea vreo legătură...

Alin Popoviciu a negat la PRESSALERT LIVE că ar avea vreo legătură cu afacerile derulate de neamurile sale cu statul: „Ce să faci, asta e, rudele nu poți să ți le alegi” VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

 

alin popoviciu 5

Deputatul PDL Alin Popoviciu a fost în această seară invitatul PRESALERT LIVE După ani buni în care nu oferea declaraţii pentru site-ul nostru, portocaliul a furnizat o serie de lămuriri legate de contactele sale cu CFR, despre care PRESSALERT.ro a făcut de-a lungul timpului mai multe dezvăluiri. „Acest club celebru, CFR, era un club şi, aţi spus foarte bine, era un club dezafectat de numai puţin de 11 ani, plin de şoareci şi de șobolani, într-o stare degradabilă în care aproape că nu mai puteai să intri. Acolo s-a scos de cel puţin cinci ori spaţiul la licitaţie şi nimeni nu a vrut să intre, iar preţurile nu erau de 20 de euro mp, ci de 7, 8 euro şi nici ala nu voia nimeni. Soţia mea a făcut o cerere către consiliul de administraţie al CFR infrastructură de la Bucureşti în 2009. Nici măcar nu am ştiu ce a scris în cererea respectivă, a spus că vrea să închirieze tot clubul de acolo, dar că perioada de trei ani este prea mică şi vrea să facă ceva pentru Timişoara. În caietul de sarcini nu se putea închiria toţi cei care doreau să facă afaceri făceau baruri restaurante şi cazinouri, dar CFR dorea doar activităţi pentru copii.


Soţia mea a făcut acest proiect şi a venit cu acestă idee.

Cei de la CFR Bucureşti i-au cerut soţie mele un proiect foarte detaliat inclusiv cu investiţia şi ea a cerut o perioadă de 25 de ani”. Popoviciu a conchis că „ceea ce s-a întâmplat acolo este un beneficiu pentru oraş”, completând că singurul motiv pentru care clauzele contractului au fost modificate este că „în contractul iniţial când s-a discutat despre contract exista o clauză pe care cei de CFR o consideră standard, prin care ei dacă considerau că locaţia e potrivită pentru altceva te pot scoate afară de acolo”.

Deputatul a făcut o serie de precizări şi pe marginea spaţiilor de la aeroportul Timişoara. Pedelistul a negat că ar avea vreo legătura cu licitaţia pentru spaţiul atribuit vărului său pe vremea când aeroportul era condus de colegul său de partid, Cornel Sămărtinean, şi a spus că „vărul meu poate să apară peste tot. Eu apar undeva în acte, că toată lume în aeroport spune că este barul lui Popoviciu?” Exact pe tiparul explicaţiilor primarului Nicolae Robu cu privire la licitaţiile câştigate de firmele liberale, Popoviciu a spus că „pentru că este vărul meu nu mai are voie să facă nicio afacere în ţara asta”, întârind că „este o simplă întâmplare că acest văr al meu a vrut să facă ceva la gară şi mai apoi a mers la aeroport.”

La finalul emisiunii, deputatul s-a arta neînfricat cu privire la problemele pe care le-ar putea avea cu justiţia pentru spaţiile de la aeroport şi a spus că „nu are de ce să îmi fie frică, nu am de ce să le spun procurorilor cum trebuie să îşi facă treaba. De ce să îmi fie teamă?”

4 COMENTARII

  1. ce mincinos si ce mufa de excroc are!!!
    dar povestea cu clubul CFR furat sindicalistilor ceferisti cum ie maestre, hai??????????????????????????
    sa-ti fie rusine dar incet incet se apropie funia de par si la matale si la celalalt snapan ostafriciuc. am auzit ca a inceput purecatul cu privatizarea pencoop si nu numai. inclusiv infamia cu inundatiile din anii trecti provocate de …salvarea vilelor potentatilor zilei de la surduc. iar nesimtitul asta de coi fan indrazneste sa candideze…nu va bate Bunul dumnezeu odata pt. toate hotiile pe care le-ati facut ??????????????

  2. Fostul director al aeroportului Cornel Sămărtinean a negat, la rândul său, orice fel de de influenţă în cazul licitaţiilor “nici gând să mă fi sunat domnul Ostaficiuc. Când am acceptat să vin la aeroport, i-am spus că e condiţia mea să nu se facă presiuni şi să fiu lăsat să fac lucrurile aşa cum ştiu. În cazul spaţiului de 80 mp, înainte se plătea chirie pe o suprafaţă mult mai mică decât era ocupată în realitate. Acum am închiriat întreaga suprafaţă, dar la acelaşi preţ. Cred că am cerut foştilor chiriaşi să plătească diferenţa de chirie, dar nu sunt sigur. Nu ştiu cum s-a stabilit preţul de pornire şi nici de ce sunt clauze diferite in cele două caiete de sarcini. Nu-mi amintesc. Cum de au participat aceleaşi trei firme? Cum de 15 ani, există o firmă care câştigă serviciile de catering. Nu ştiu cine e asociat la Trinvest Bakery”.

  3. Toate regulile şi prevederile legale au fost călcate în picioare de fosta conducere a Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara, condusă de pedelistul Cornel Sămărtinean, pentru a se asigura că spaţiile comerciale vor ajunge la firma Trinvest Bakery SRL, unde administrator este Cristian Iga, verişorul deputatului PD-L Alin Popoviciu. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că prin două licitaţii, spaţiile au fost închiriate firmei Trinvest Bakery cu doar 40 euro/mp/lună în condiţiile în care anterior chiriile erau între 70 şi 161 euro, iar la licitaţii au participat aceleaşi trei firme care şi-au depus ofertele în aceeaşi ordine.

  4. Cu toate că au fost două licitaţii care s-au ţinut la două date diferite – 27 octombrie şi 2 noiembrie 2010 – aeroportul nu a publicat decât un anunţ publicitar prin care se” anunţa licitaţia publică deschisă pentru închiriere spaţiu destinat activităţii de alimentaţie publică şi închiriere spaţiu destinat activităţii de spălătorie auto”. În 27 octombrie, Trinvest Bakery a fost declarată câştigătoare a licitaţiei pentru spaţiul de 80 mp. Pentru licitaţia din 3 noiembrie în urma căreia au fost închiriate cele două spaţii din sălile de aşteptare nu a fost făcut nici un anunţ public, deşi acest lucru era obligatoriu, conform legislaţiei în vigoare. Ba mai mult, în caietul de sarcini pentru această licitaţie se prevedea “conducerea societăţii stabileşte procedura de licitaţie de tip publică deschisă fără preselecţie, cu anunţ în presa locală, naţională” şi “anunţurile publicitare se fac înainte de data limită stabilită pentru depunerea ofertei, în cotidiene de largă circulaţie“. Surse oficiale din cadrul aeroportului Timişoara au confirmat că nu a fost publicat decât un anunţ pentru ambele licitaţii. În condiţiile în care licitaţia din 3 noiembrie 2010 nu a fost anunţată public, rămâne un mister cum au aflat de desfăşurarea ei cele trei firme participante. Contactat telefonic pentru a comenta situaţia, fostul director al aeroportului, Cornel Sămărtinean a susţinut “trebuie să mă documentez şi o să vă răspund”, după care nu a mai răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.