Au început în sfârșit lucrările la pista de biciclete care leagă Timișoara...

Au început în sfârșit lucrările la pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia. Cât costă și când vor fi finalizate GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1406681368">

INAUGURARE CONSTRUCTE PISTE BICICLETE ROMANIA SERBIA07_resize

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, și prefectul Eugen Dogariu au tăiat panglica, astăzi, la începerea lucrărilor la pista de biciclete mult așteptată ce va lega Timișoara de Serbia, de-alungul râului Bega.

Momentul festiv a avut loc la Sînmihaiu Român. Pentru început, Titu Bojin a ținut să precizeze că începerea lucrărilor la acest proiect astăzi, în ultima zi de campanie, nu are nicio legătură cu politica și a spus ironic că „sunt aici ca să nu zică Robu că numai el taie panglica”.

Potrivit reprezentanților ABA Banat, lucrările ar trebui să fie finalizate în cel mult șapte luni, dar cu siguranță timișorenii se vor putea plimba cu bicicleta pe malul Begăi până în Serbia din luna martie 2015, când trebuie să inaugureze pista. „Pista are o lungime de 37 de kilometri și o lățime de doi metri. Pista va fi realizată din Timișoara pe malul stâng până la Utvin cu trecere pe malul drept până la frontieră”, a precizat Mihaela Madar, manager de proiect.

Pista de bicicleta care va lega Timișoara de Serbia este un proiect unic în România, fiind realizată cu bani de la Uniunea Europeană. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 2,3 milioane de euro și vor fi realizate de către o firmă din Pitești.

Mirescu Ion, șeful Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara, a fost prezent la eveniment. Acesta a precizat că va fi amenajat un punct de trecere al frontierei pietonal pentru bicicliști, care va fi finalizat până în martie 2015, exact la granița dintre România și Serbia.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.