Bilanțul CODULUI PORTOCALIU la Timișoara. Vezi care au fost cele mai afectate...

Bilanțul CODULUI PORTOCALIU la Timișoara. Vezi care au fost cele mai afectate zone ale orașului

2
DISTRIBUIȚI

inundatii timisoara 1

Peste 100 de pompieri de la ISU Banat au acționat noaptea trecută la Timișoara, în timpul inundațiilor. Pentru a interveni operativ, pompierii militari  din Timișoara şi au cerut sprijin cadrelor din turele libere şi colegilor de la Lugoj şi Buziaş. La ora 2.00 azi noapte, codul portocaliu de intemperii a fost schimbat cu cod galben, până azi la ora 18.00. În acest context prefectul Eugen Dogariu a activat Grupa Operativă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Bilanțul nopții este de speriat. ”În cursul nopţii de 14 spre 15 mai, la nivelul municipiului Timişoara, au fost înregistrate 61 solicitări la care s-a intervenit punctual, în funcţie de natura urgenţei şi de disponibilitatea forţelor.


Cele mai afectate zone sunt partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate”, transmite Sindia Vlaia, de la  ISU Banat.

Un prim bilanţ al intervenţiilor nocturne se prezintă astfel: viaductele Popa Şapcă, Gheorghe Lazăr şi pasajul Jiul inundate şi impracticabile, blocând circulaţia rutieră;  două persoane blocate în maşini, în zone inundate; o stradă s-a surpat, în zona Calea Buziaşului din municipiul Timişoara, într-o zonă cu şantier în 
lucru; 14 drumuri inundate, impracticabile; 23 de subsoluri inundate la blocuri de locuit şi case particulare; o mansardă inundată la un bloc de locuit; inundaţii la spitalul de copii ,,Louis Ţurcanu”, la Institutul de Boli Cardiovasculare 
Timişoara şi la Spitalul de Oncologie Timişoara; două centre comerciale inundate. De asemenea, pompierii au intervenit pentru subsoluri inundate și în localități din jurul orașului, la Giroc, Dumbrăvița sau Utvin.

2 COMENTARII

  1. Asteptati finalizarea pasajului Michelangelo si atunci se vor vedea si mai bine efectele activitatii primului „gospodar” al orasului pe timp de ploaie.

  2. In viitor adaugati la pasajele inundate si Michelangelo . Toti tampitii astia care ne conduc uita ca Timisoara este asezata pe zona mlastinoasa si in loc sa faca pasaje supraterane fac subterane .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.