Concert de lansare a primului material discografic al timişorenilor de la Grave...

Concert de lansare a primului material discografic al timişorenilor de la Grave For Sale. Vezi cine va mai cânta în deschiderea evenimentului. VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

graveforsale

Prima trupă de surf rock din ţara noastră, Grave For Sale,  va lansa materialul discografic de debut în cadrul unui concert care va avea loc mâine, 9 mai, de la ora 21, la clubul Rost, în deschiderea evenimentului fiind programate recitaluri cu trupele timişorene The Travellers şi Flare. „Şase săgeţi, asemenea harpoanelor lui Nanook cu care „agăţa” balena în oceanul îngheţat, au lansat şi cei patru componenţi ai grupului Grave For Sale în încercarea de a străpunge şi mişca monstrul adormit ce se ascunde în mâlul de pe fundul canalului Bega de mai bine de două decenii de când tot aşteptăm să se trezească şi să însufleţească spiritul inventiv, vituperant, avangardist al rockului din acest colţ al ţării cu oameni tot mai anoşti.  Şase piese sunt pe discul de debut, toate compoziţii proprii, originale, îmbogăţite pentru crearea atmosferei dorite cu citate sonore (samples). Membri grupului, fiinţe tragice, nestatornice dar şi nestăvilite, trăiesc momentul şi calcă în noroiul şantierului arheologic din inima oraşului. Inerţia erozivă a mlaştinii, a pustei, combinată cu refluxul mării panonice, reminiscentă în genele scăpate de sub efectul mutaţiilor milenare, se regăsesc în atmosfera muzicii grupului Grave For Sale, în piese precum Arabian Desert sau New Moon, dar şi în Ciulineshii Bărăganului sau în Waves, la fel cum prezent este şi un efect cinematic în Dick Tracy şi Challenger Is Fallin“, spune criticul muzical Mimo Obradov în descrierea acestui prim E.P. al timişorenilor, numit New Moon. Bazele trupei au fost puse de Tibi Mijea şi Iancu Jianu în anul 2011, după care în „echipaj“ au fost cooptaţi Marco Kurunczi la bass şi Adi Ulmeanu la efecte electro şi proiecţii.

În toamna anului trecut Radu F. Bene a început repetițiile alături de Grave for Sale, el fiind în acest moment colaborator permanent, saxofonul lui aducând un plus soundului trupei.


Deşi se află la început de drum cu Grave For Sale, muzicienii care alcătuiesc această trupă nu sunt defel începători. Tibi Mijea a fost tobarul trupei Era Ticăloşilor, Marco Kurunczi a cântat ca vocal într-o formaţie hardcore în vremea studenţiei (dar acum s-a pus la bass) iar Adi Ulmeanu a făcut parte din Guranii, Era Ticăloşilor sau Stone Fixion.  „Ne place psychobilly şi surf – rock şi ne-am gândit că ar fi frumos să cântăm ceea ce ne place cu adevărat. Mai există în ţara noastră pe ici colo trupe de horror punk sau ska punk, dar surf – rock nu prea. Ceea ce facem noi e un hobby plăcut şi creativ. Decât să colecţionăm timbre, mai bine repetăm la sală şi cântăm. Ceea ce cântăm acuma este un fel de surf cu psyhadelic, putin space, procentul de psychadelic e destul de mare, pe referene merge mai clasic, pe solo-uri sunt mai specifice“,spun membrii trupei.

Timişorenii au susţinut o serie de concerte care au fost apreciate de fanii lor şi pregătesc câteva surprize pentru concertul care va marca debutul discografic al lor. În deschiderea concertului, Mimo Obradov va susţine o prezentare a trupei, iar la faţa locului amatorii vor putea cumpăra atât CD-ul de debut cât şi tricouri personalizate. De-a lungul ultimului an, trupa Grave For Sale a cântat în cadrul Festivalului Underground din Timişoara, în deschiderea concertelor Nişte Băieţi, Nightlosers, Argies, Luna Amară, Koffin Kats sau în cadrul festivalului Made in TM, iar anul acesta băieţii au fost invitaţi să deschidă concertul Kumm din clubul Daos, unde au apărut costumaţi pe scenă. Trupa The Travellers este un band de elevi, format din Richard Zuberecz, Calanon Ash, Max Zicov, George Nicodim şi Răzvan Albu, care pregătesc deja într-un studio primul lor E.P. Unul din concertele lor bine primite de public a avut loc în cadrul iniţiativei CRUD pusă la cale de Made in TM, mişcarea ce îşi propune să consolideze comunitatea muzicală locală. Trupa Flare s-a înfiinţat în anul 2002 sub denumirea de Effect, la iniţiativa lui Popovici Ioan – chitară şi Dan Oros – bass, urmați la cateva luni de Alin Costache – tobe. Au pornit pe linia blues-rock, şi au făcut cunoştinţă cu Arpad Kajtar, cu care au susţinut câteva concerte. În 2006 în trupă este cooptat Cristian Mereuţă, iar în iarna anului 2012 au început lucrul la un nou album. Începând din acest an trupa se numește Flare şi urmează să lanseze albumul de debut în scurt timp. Biletele pentru evenimentul care va reuni concertele celor trei trupe timişorene extrem de promiţătoare costă zece lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.