Cristian Bușoi (PNL): “Vrem bani europeni pentru spitale regionale și cabinete medicale...

Cristian Bușoi (PNL): “Vrem bani europeni pentru spitale regionale și cabinete medicale la sate” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Busoi 05

Cristian Bușoi, candidatul Partidului Național Liberal ca reprezentant al Regiunii Vest la alegerile pentru Parlamentul European, are în agenda sa de viitor eurodeputat câteva obiective clare referitoare la serviciile medicale. Expertiza sa s-a îmbunătățit după mandatul de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și după experiența obținută în mandatul precedent din Parlamentul European.

Liberalul Cristian Bușoi se va axa pe câteva elemente cheie: transparența în stabilirea prețurilor la medicamente, recunoașterea calificării profesionale în UE pentru personalul medical; cercetarea și inovația în medicină; accesarea de fonduri europene destinate investițiilor în sănătate; accesul rapid și eficient la noile medicamente compensate și gratuite. “PNL sprijină utilizarea fondurilor europene pentru creșterea accesului pacienților la servicii medicale oferite prin medicii de familie și în regim ambulator.


Ne propunem, ca liberali, stabilirea unui program operațional sectorial pentru construirea de spitale și deschiderea de cabinete în mediul rural pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale moderne. Cetățeanul român este discriminat prin decalajul dintre serviciile medicale pe care le primește și cele la standardele secolului al XXI-lea, la care are dreptul ca pacient. E obligatoriu ca unul dintre cele trei spitale euroregionale din fonduri europene să fie la Timișoara, dacă ținem cont de adresabilitate, calitatea specialiștilor și expertiza corpului medical”, a precizat candidatul PNL.

Trebuie știut că România are o rată dublă de mortalitate prin boala cardiovasculară comparativ cu media UE. De asemenea, numai 30% dintre pacienții care necesită radioterapie au acces la acest tip de tratament şi la tratamente inovative pentru anumite boli cronice – cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, hepatite cronice virale, boli pulmonare cronice. Candidații Partidului Național Liberal susțin accesul universal la servicii preventive, în special la cele de evaluare a riscului de boală cardiovasculară, diabet și cancer.

În ceea ce privește metodele concrete de atingere a acestor obiective, europarlamentarii liberali mizează pe stabilirea unui program operațional sectorial destinat exclusiv infrastructurii din sistemul de sănătate. Finanțarea acestor investiții direct din fondurile de coeziune va permite construirea de spitale regionale noi și deschiderea de cabinete medicale în mediul rural. “Ca deputat în Parlamentul European, dacă voi obține sprijinul și votul alegătorilor din România, voi continua să mă implic în dezbaterea unor politici de sănătate la nivel european, care să fie în interesul pacienților, în primul rând al pacienților din România. Mă voi lupta pentru ca dreptul românilor de a se trata oriunde în UE să fie cu adevărat pus în practică și garantat, pentru transparență în stabilirea prețurilor la medicamente și nu în ultimul rând pentru recunoașterea calificărilor profesionale ale personalul medical din România oriunde în Uniunea Europeană”, a adugat Bușoi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.