De ce dă primarul Robu bani pe panseluțe și ACS Poli, dar...

De ce dă primarul Robu bani pe panseluțe și ACS Poli, dar nu alocă fonduri pentru un Muzeu al Revoluției. Ce angajament și-a luat

1
DISTRIBUIȚI

REVOLUTIA ROMANA

Realizarea unui Muzeu al Revoluției în orașul de pe Bega a fost unul dintre subiectele dezbătute, aseară, în cadrul primei emisiuni PRESSALERT LIVE, în care a fost invitat primarul Nicolae Robu. Edilul șef spune că este nemulțumit că Timișoara nu are, la 25 de ani de la Revoluție, un muzeu care să ne aducă aminte de acele clipe petrecute în decembrie 1989, dar nu se simte inconfortabil din această cauză.

Nicolae Robu dă vina pe guvernanți pentru faptul că la Timișoara nu s-a construit, încă, un astfel de muzeu, care au promis că vor sprijini acest proiect. “Eu am alocat și am susținut în fața Consiliului Local alocarea de fonduri pentru Monumentul luptătorilor anti-comuniști. Tot eu, împreună cu colegul senator Ben-Oni Ardelean, am lansat ideea și am purtat discuții la nivelul ministerului Culturii pentru realizarea în Timișoara a unui Monument al Revoluției Române din decembrie 1989.


Aveam promisiuni de la ministrul Daniel Barbu, că va fi o susținere de la ministerul Culturii pentru realizarea unui astfel de monument în Timișoara. Până la urmă ne-am trezit că după schimbarea ministrului nu mai ia nimeni în seamă proiectul nostru”, a explicat edilul-șef.

Întrebat de ce Primăria Timișoara dă bani pentru susținerea ACS Poli sau pentru înfrumusețarea orașului, dar nu alocă fonduri pentru un astfel de muzeu, Nicolae Robu a răspuns că “lucrurile nu sunt comparabile, sunt lucruri total diferite. Trebuie făcute deodată, adică să susținem și sportul și cultura și educația și sănătatea și înfrumusețarea orașului. Totul este important”.

Întrebat ce ar alege între ACS Poli și Muzeul Revoluției, primarul Timișoarei a precizat că nu poate să facă o astfel de alegere, dar consideră că a făcut foarte bine că a alocat fonduri pentru susținerea echipei de fotbal a orașului. “Cele două lucruri nu sunt comparabile, nu puteam să facem un Muzeu al Revoluției cu șapte milioane de lei pe care i-am dat pentru ACS Poli. Avem Memorialul, dacă facem un muzeu, îl facem de înaltă clasă cu super tehnologie și cu tot ce trebuie”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul șef a mai precizat și că bugetul Timișoarei este de 300 de milioane de euro, iar la final a ținut să sublinieze faptul că orașul de pe Bega își va permite un Muzeu al Revoluției, “eu voi face și acest muzeu, nu știu dacă în acest mandat sau în următorul, dacă-l voi mai dori”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.