Demersurile pentru desemnarea unei noi firme care să se ocupe de câinii...

Demersurile pentru desemnarea unei noi firme care să se ocupe de câinii fără stăpân din Timișoara merg în ritm de melc. Câţi bani vor ajunge în conturile Danyflor pentru „voluntariat”

3
DISTRIBUIȚI

caine danyflor 1

Mai bine de două luni de zile – atât ar putea dura semnarea unui nou contract cu o companie care să gestioneze populaţia canină din orașul de pe Bega.

Deşi contractul cu compania Danyflor a expirat la finele lunii februarie, demersurile întreprinse de municipalitate nu s-au finalizat încă cu organizarea licitaţiei. Şeful Direcţiei de Mediu din primărie, Adrian Bere, ne-a explicat că astăzi este ultima zi în care primăria poate primi solicitări din partea Autorității Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) privind conţinutul caietului de sarcini întocmit pentru contractarea unui nou operator.

Dacă autoritatea nu va face demersuri pentru a cere lămuriri, de mâine municipalitatea va avea liber să urce caietul de sarcini pe SEAP (sistem electronic de achiziţii publice) acolo unde va sta circa două luni, timp în care potenţialii operatori interesaţi pot cere lămuriri cu privire la condiţiile impuse de primărie.

În tot acest timp, de gestionarea populaţiei canine din Timișoara se ocupă compania Danyflor, care a prestat servicii în regim de voluntariat încă din luna martie.


Practic, compania adună de pe străzile oraşului maidanezii agresivi sau bolnavi, la solicitarea cetăţenilor sau a primăriei, iar acolo unde se impuse eutanasiază patrupedele cu probleme. Totuşi, eutanasierea impusă la nivel naţional prin lege a fost oprită la Timişoara tot din una martie, urmând ca procedurile să fie reluate abia peste două sau trei luni.

Legat de bani, Bere ne-a explicat că municipalitatea va semna un nou contract cu Danyflor pe durata demersurilor pentru găsirea unui nou operator. Firma care a gestionat până acum populaţia canină va primi undeva la 30.000 de euro din partea municipalităţii pentru serviciile prestate din luna martie şi până la data încheierii unui nou contract cu o companie. În urma intervenţiilor pirmarului Nicolae Robu firma care va câştiga contractul de gestionare a populaţiei canine va fi nevoită să plătească despăgubiri cetăţenilor muşcaţi de maidanezi. Totodată, muncipalitatea dă asigurări că tarifele la care se vor presta servicii vor fi mult mai mici.

Foto: danyflor.ro

3 COMENTARII

  1. Aceasta firma nu face absolut nimic si incaseaza sute de mii de euro.Am sesizat deja de 3 ori firma sa ridice cainii agresivi din zona de case noi Blascovici-Ronat si nu s-a luat nici o masura.

  2. dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor.vina principala apartine cutomanilor care militeaza pentru mentinerea animalelor agresive pe strada.in schimb ,in Romania,se da vina pe victimele agresate de maidanezi.halal justitie.ce ar fi daca o organizatie ar milita pentru lasarea in strada a scorpionilor veninosi,tigrilor sau ciumei bubonice?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.