Doinel Malcoci, șeful SNPPC Timiș, a criticat DUR la PRESSALERT LIVE implicarea...

Doinel Malcoci, șeful SNPPC Timiș, a criticat DUR la PRESSALERT LIVE implicarea politicului în poliție: ”Șefii știu problemele, dar nu se face nimic”

1
DISTRIBUIȚI

doinel malcoci 2

Invitat la emsiunea PRESSALERT LIVE, Doinel Malcoci, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Timiș, a criticat vehement numirile cu tentă politică care se fac inclusiv la un nivel inferior în poliție. Șeful sindical al polițiștilor din județ a subliniat că toate problemele stringente din instituție sunt cunoscute la nivel înalt, dar nu se acționează.

”Sus se știu problemele, dar nu se face nimic. Șefii poliției din țară, pentru a-și păstra scaunele, spun că totul este în regulă, nu vorbesc despre problemele cu care se confruntă. Clar, poate fi politizată instituția asta. Suntem de acord: ministru și secretar de stat, dar mai jos să fie oameni serioși, să punem profesioniști, dar nu până la nu știu ce nivel să împânzești instituția: să-l schimbăm pentru că nu e verde și e roșu… să lăsăm oamenii să-și facă treaba alături de subordonații pe care-i respectă.


Sunt tot felul de oameni care nu merită să fie unde sunt. Se merge pe formă și nu pe fond. Cum am declarat într-un ziar când domnul Palade era șef de inspectorat și am intrat într-un conflict cu el: în statele civilizate poliția există dar nu se vede, la noi se vede, dar nu există. L-a deranjat enorm. Barometrul nu trebuie să fie un șef, cetățeanul e singurul în măsură să spună dacă poliția își face treaba”, a declarat Doinel Malcoci la PRESSALERT LIVE.

”Să se schimbe fundamental”

Întrebat despre cum s-ar simți ca să aibă un astfel de superior numit pe criterii politice, adjunctul Poliției Municipiului Timișoara, comisarul-șef Daniel Langă, a făcut un exercițiu de imaginație. ”E drept că nu m-aș simți bine pentru că cei care au o muncă asiduă de teren, nu e normal să vină unul care stă pe un scaun și vorbește de ce se întâmplă în teren. Aceste situații nu ai cum să le cunoști decât dacă ai fost în mijlocul lor vreodată”, a spus Langă. Legat de ce ar trebui schimbat în poliție, acesta a amintit la PRESSALERT LIVE de un vechi proiect de lege: ”Ar trebui să se schimbe fundamental. În anul 2.000 a fost un proiect, să se înființeze Poliția Națională, ordinea publică și o poliția rutieră să vină poliției locale, doar atunci ar fi o poliție de calitate, să rămână strict pe problemele de criminalitate”.

1 COMENTARIU

  1. ….insa…sa infiintat prostia locala,o turma de cercopiteci ,formata din amante ,raspopiti,chelneri si barmani toti ratati in cariere ajunsi mari…pseudopolitisti……o rusine !
    Si apropo de asta :d-le Langa ati intrebat cati din politistii din cadrul Pol Romane respectiv IPJ Timis ar dorii sa serveasca sub comanda unui primar?si inca unul tampit ca cel de fata ?poate „greii” adica cei cu multe „constelatii pe umerii” ca in rest agentii in nici un caz !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.