Emoții pentru micuții de clasa a IV-a. La ce materii vor fi...

Emoții pentru micuții de clasa a IV-a. La ce materii vor fi evaluați și de ce nu vor fi trecute notele în catalog

0
DISTRIBUIȚI

evaluare clasa a IV-a

Mii de elevi din județul Timiș, înscriși în clasa a IV-a, vor fi testați, începând de astăzi, la mai multe materii. Evaluarea micuților de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se realizează pentru prima dată în România, iar reprezentanții Ministerului Educației Naționale transmit faptul că aceste teste vor fi realizate cu scopul “furnizării dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învățământ la nivel primar”.

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a ținut să precizeze că aceste evaluări se vor desfășura în fiecare unitate de învățământ, iar notele obținute nu vor fi trecute în catalog.


“Calificativele pe care le primesc elevii contează la evaluarea cunoștințelor acestora, rostul evaluărilor este de a descoperi timpuriu golurile din cunoștințele elevilor, care vor fi umplute în următorii ani. Se va face un raport al clasei în care se prezintă situația, un raport al școlii și, în final, va fi un raport al ISJ Timiș trimis ministerului”, a explicat Cornel Petroman.

Astăzi, de la ora 10.00, elevii de clasa a IV-a au susținut prima probă a Evaluării Naționale, cea la Limba Română, joi va avea loc proba scrisă la Matematică, iar vineri la Limba Maternă. Micuții vor avea la dispoziție 60 de minute să rezolve subiectele.

În perioada 2 – 4 iunie vor fi evaluați prichindeii de clasa a II-a tot la Limba Română, Matematică și Limba Maternă, iar între 5 și 6 iunie vor fi testați elevii de clasa a VI-a la Limbă și Comunicare și Matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.