EXCLUSIV PRESSALERT LIVE Ioan Gârboni, aprobat de MAE drept consul onorific al...

EXCLUSIV PRESSALERT LIVE Ioan Gârboni, aprobat de MAE drept consul onorific al Republicii Coreea. Când a primit confirmarea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ioan garboni 2

Directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara, Ioan Gârboni, a organizat în ultimii doi ani, împreună cu Asociația de prietenie România-Coreea, mai multe evenimente muzicale cu artiști coreeni la Timișoara, dar și un turneu al muzicienilor timișoreni în Coreea și a fost propus pentru conducerea consulatului onorific al Coreei de Sud.

Învitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE din studioul HDV, Ioan Gârboni a făcut o declarație în premieră.


Acesta a anunțat că a fost confirmat oficial și de Ministerul Afacerilor Externe al României ca și consul onorific al Coreei de Sud, fiind primul astfel de reprezentant al Coreei de Sud din România și al doilea consul onorific din Timișoara.

„Coreea de Sud m-a verificat foarte bine înainte de a mă numi consulul onorific al țării lor. Românii m-au verificat și ei foarte bine pentru că altfel nu mai primeam această aprobare. Pot să vă spun în premieră că alaltăieri după-masă m-a sunat un ambasador nou al Coreei de Sud și mi-a spus la telefon că a venit aprobarea inclusiv de la Ministerul Afacerilor Externe al României. Este destul de complicat să devii consul onorific, dar este prima numire pe România făcută. Săptămâna viitoare mă voi întâlni și cu ambasadorul Coreei de Sud. El mi-a spus când se va face ceremonia oficială de instalare în Timișoara. Vom avea și un sediu mic având în vedere faptul că în Timișoara avem doar patru studenți sud-coreeni”, a declarat în premieră Ioan Gârboni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.