Fostul director Miuț și alți angajați ai Primăriei Timișoara, retrimiși în instanță...

Fostul director Miuț și alți angajați ai Primăriei Timișoara, retrimiși în instanță de DNA în cazul Heaven. Vezi în ce fază a ajuns dosarul

2
DISTRIBUIȚI

 

constantin miut patrimoniu primarie 1 p

La un an după ce Curtea de Apel Timișoara a decis restituirea dosarului Heaven la DNA pentru refacerea rechizitoriului, admițând solicitarea avocaților care susțineau că nu sunt stabilite cu claritate faptele de care sunt acuzați clienții lor, cazul se reîntoarce în instanță.

Procurorii anticorupţie au anchetat modul în care clubul Heaven a exploatat ani de zile o suprafaţă de cinci ori mai mare decât cea care apărea în contractul semnat cu Primăria Timişoara pentru spaţiul din zona Stadionului “Dan Păltinişanu”.


Cu toate că în dosar au fost cercetate mai multe persoane, inclusiv primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul insituţiei Ioan Cojocari, doar cinci persoane au fost trimişi în judecată de DNA în acest caz. Constantin Miuţ, fostul șef al Direcției Patrimoniu, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată alături de angajaţii muncipalităţii Petru Opra, Aurel Roşca Octavian, Valentin Marius Voicu şi Florin Chiriţescu. Chiriţescu a fost acuzat mărturie mincinoasă şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Prejudiciul adus Primăriei Timişoara stabilit de DNA este de 850.350 lei, echivalent a aproximativ 227.366 euro.

După ce procurorul de caz de la DNA a refăcut rechizitoriul, tot dosarul a fost retrimis Tribunalului Timiș. În camera preliminară, avocații au invocat necompetența materială și după calitatea persoanei a DNA de a instrumenta acest dosar și legalitatea administrării probelor și actelor de urmărire penală. Toate aceste excepții au fost respinse, existând posibilitatea de a contesta hotărârea tribunalului în trei zile de la primirea comunicării. Dacă și contestația va fi respinsă va reăncepe judecarea pe fond a dosarului Heaven.

2 COMENTARII

  1. SI VILELE PE CARE LEA DAT EL SI CIUHANDRU TIGANILOR CIND VOR FI JUDECATI,CU AJUTORUL LOR AU AJUNS DE SI-AU BATUT JOC TIGANI DE TIMISOARA SI NIMENI NU IA NICI O MASURA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.