Mai mult de jumătate din deținuții de la Penitenciarul Timișoara muncesc și...

Mai mult de jumătate din deținuții de la Penitenciarul Timișoara muncesc și își pun bani deoparte. Vezi cât la sută din venit intră în contul penitenciarului

1
DISTRIBUIȚI

large_image_5333

Deținuții de la Penitenciarul Timișoara abia așteaptă să iasă din pușcărie, chiar și pentru a munci, preț de câteva ore în fiecare zi. Astfel, potrivit directorului Penitenciarului “Popa Șapcă”, Ioan Băla, 650 de deținuți muncesc, în acest moment, în afara gratiilor.

Astfel, Primăria Timișoara, dar și reprezentanții unor companii private din oraș angajează pușcăriași, și asta pentru că sunt mult mai ieftin de plătit.


“Din cei 1.200 de deținuți, 650 lucrează, pe baza unor contracte cu Primăria Timișoara sau cu firme care desfășoară diverse activități în beneficiul primăriei sau al altor entități private sau publice. Salariile sunt negociate de mine cu fiecare beneficiar al forței de muncă, se încheie contracte colective de prestări servicii, care sunt diferențiate. Oricum, prețurile pe care le percepe Penitenciarul «Popa Șapcă» sunt sub nivelul celor de pe piață”, ne-a precizat Ioan Băla.

Deținuții de abia așteaptă să muncească, și asta pentru că, pe lângă faptul că se bucură de libertate, primesc și 40% din salariu, bani care sunt depuși într-un cont. Restul banilor se duc în conturile administrației penitenciarului, care-i folosește pentru achiziția de alimente, medicamente, plata utilităților, salarii, reparații capitale sau investiții. Mai mult, la 21 de zile lucrate, pușcăriașilor li se scad între 5 și 7 zile din pedeapsă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.