Martorii din dosarul de crimă organizată al grupării Udrea, loviţi de amnezie....

Martorii din dosarul de crimă organizată al grupării Udrea, loviţi de amnezie. Cum au încercat să „vrăjească” instanţa în legătură cu scandalul de la barul Lepa Brena

2
DISTRIBUIȚI

sorin udrea bataie lepa brena

Tensiune, astăzi, la audierile de la Tribunalul Timiş din dosarul de crimă organizată în care DIICOT i-a trimis în judecată pe membrii grupării interlope conduse de Sorin Udrea. Singurul martor din cei patru audiaţi care şi-a menţinut integral declaraţia a fost o angajată a spitalului judeţean care a povestit cum s-a petrecut bătaia din incinta secţiei de urgenţe. Ceilalţi trei, care au dat fost interogaţi în baza declaraţiilor date în faza de urmărire penală au fost loviţi de amnezie, multe dintre răspunsurile date fiind un amestec neinteligibil de cuvinte care au făcut-o pe judecătoarea de caz să-i spună unuia dintre martori „aţi jurat şi daţi declaraţie sub semnătură. V-am avertizat că mărturia mincinoasă este pedepsită de lege.Vom trimite cele consemnate la DIICOT pentru a fi analizate pentru mărturie mincinoasă”.

În primă fază, Colakovic Esad, unul dintre asociaţii de atunci de la Lepa Brena, a reuşit să uimească instanţa susţinând în primă fază că nu-şi mai aduce aminte nimic, nici măcar că a fost audiat de Poliţie şi a predat câteva CD-uri pe care erau imaginile surprinse de camerele de supraveghere.


Când i s-a arătat declaraţia a afirmat „este scrisul meu, dar nu-mi mai amintesc. Eu nu ştiu să fi fost scandal. Eram în biroul meu, în incinta unde se află barul Lepa Brena, mai în spate, şi la un moment dat a venit un ospătar, pe care nu ştiu cum îl cheamă, care mi-a spus că a fost un conflict între Sorin Udrea şi Crihan. Am înţeles că muzica a continuat să cânte şi nu au plecat clienţii”. Dorel Dolga a fost de asemenea lovit de amnezie când a fost întrebat despre detaliile incidentului, susţinând că „eram ameţit”. Şi-a adus aminte vag faptul că „Udrea ar fi căzut peste masă. L-am luat în braţe pe Udrea şi l-am dus la masa mea. Era puţin panicat în primă fază. Precizez că muzica nu s-a oprit şi incidentul a durat câteva secunde. Nu am văzut să fi ieşit cineva din local”.

Martorul care a exasperat instanţa a fost Sorin Mercea, acesta schimbându-şi în totalitate declaraţia dată în faza de urmărire penală pe motiv că în momentul scandalului „eram obosit, foarte obosit”. Deşi anterior a susţinut că a fost un incident în care Udrea a fost împins peste masă şi că a intervenit, astăzi a declarat că „mi s-a părut că Udrea a fost puţin dezechilibrat în acel incident. Nu am intervenit. Acesta este adevărul, ce declar astăzi, Nu ştiu de ce am declarat aşa în faza de urmărire penală. Eu nu am intervenit în acel incident. Nu este adevărat că Udrea a picat peste masa unde am stat eu, eu am stat la altă masă”.

În urma rapoartelor primite de la Poliţie conform cărora Sorin Udrea nu s-a prezentat de două ori conform obligaţiilor stabilite de instanţă, judecătorul a pus în discuţie dacă se impune modificarea măsurilor, apărătorul liderului interlop susţinând că  „s-a explicat că nu a fost o rea credinţă. Pe tot parcursul procesului a respectat toate obligaţiile stabilite de instanţă”. Vă reamintim că la alte termene, procurorul a sesizat instanţa de faptul că Sorin Udrea s-a întâlnit cu alţi inculpaţi din dosar, deşi avea această interdicţie. Instanţa a anunţat că se va pronunţa prin încheiere.

2 COMENTARII

  1. Udrea e baiat fain, nu inteleg ce au cu el, vin alti ce felurite prostii sa il inchida, dar alti care omoara, violeaza, de aia de ce nu se leaga……ai draqu oamenii pe pamantul asta

    • e baiat fain?…cu ce te-a ajutat asa mult daca e baiat fain?ce legaturi ai tu cu el grasutule?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.