Meserie de vis printre nori. Povestea unei tinere care și-a ales o...

Meserie de vis printre nori. Povestea unei tinere care și-a ales o carieră de stewardesă și a zburat în întreaga lume

0
DISTRIBUIȚI

securedownload

De mai bine de nouă ani, Simona Roman, o tânără de 30 de ani, trăiește o viață ca-n filme. A zburat în zeci de locuri din întreaga lume și nici nu-și imaginează că ar putea renunța vreodată la meseria pe care o are, aceea de a fi printre nori.

Mereu cu zâmbetul pe buze și o ținută impecabilă, Simona îi întâmpină pe pasagerii care călătoresc cu o companie aeriană românească încă din primul moment în care au pășit în avion. Pe toată durata zborului, stewardesa trebuie să se asigure că toți călătorii se simt perfect, ba mai mult a fost instruită să acorde chiar și primul ajutor, la nevoie.

Tânăra nu doar că este frumoasă, dar și isteață, dovadă că a trecut cu brio testele extrem de dificile la care a fost supusă pentru a primi brevetul de stewardesă. Simona este din Baia Mare și imediat ce a terminat liceul a plecat să muncească în Spania.


La doar 21 de ani, Simona a luat decizia că trebuie să își schimbe viața și s-a înscris, cu mari emoții, la Academia de Aviație. “De când mă știu, am stat tot lângă aeroporturi. La Baia Mare aveam locuința lângă aeroport și nu trecea zi în care să nu mă uit fascinată la avioanele care decolau și aterizau”, povestește Simona Roman.

Abia în anul 2005, tânără a decis să-și împlinească visul, acela de a fi mereu printre nori, și și-a încercat norocul în speranța că va obține brevetul de stewardesă. Iar după două luni în care a învățat pe rupte noțiuni despre fizică, cum funcționează un motor de avion sau  meteorologie, Simona a fost admisă. “Am învățat despre condițiile meteo, am dat probă din înot, fizică, sisteme hidraulice, nici nu mai îmi aduc aminte prin câte probe am trecut pentru a obține brevetul”, își amintește Simona.

Imediat după ce s-a calificat ca stewardesă, Simona a reușit să se angajeze foarte ușor la o companie aeriană din Spania, pentru care a lucrat timp de șapte ani. “Tot ceea ce fac, fac din pasiune, îmi place această meserie și mi-am dorit din tot sufletul să ajung însoțitor de bord. În toată această perioadă am ajuns în întreaga lume, în toată Europa, Africa și America de Sud”, ne povestește stewardesa.

Tânără cunoaște la perfecție cel puțin două limbi, engleza și spaniola, dar se descurcă bine și în italiană. De doi ani, Simona s-a întors în România și a reușit să se angajeze la compania aeriană deținută de omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender. Săptămâna trecută, Simona a avut primul zbor, care a decurs pentru ea fără emoții, mai ales că în cei nouă ani de când are grijă de pasagerii din avion, nu a avut parte de nicio experiență neplăcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.