Ministrul Fondurilor Europene la Timișoara: „România plătește un miliard de euro corecții...

Ministrul Fondurilor Europene la Timișoara: „România plătește un miliard de euro corecții financiare, bani care puteau să intre în proiecte”. Ce spune despre spitalul regional

0
DISTRIBUIȚI

eugen teodorovici mews_ro

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent în această dimineață la Consiliul Județean Timiș, acolo unde le-a vorbit primarilor din județ și funcționarilor din instituție despre situația absorbției fondurilor europene.

Acesta a spus că „sunt mulți colegi din zona politică care încearcă să facă oareșce discuții pe acest subiect, dar fără succes.


De câte ori fac o trimitere la trecut, nu o fac pentru a arăta cu degetul. Trebuie să învățăm din trecut, în mai 2012 aveam 8%, azi avem 35%. Polonia are azi 70%, iar noi eram acolo dacă gestionam altfel proiectele”.

Tedorovici a avertizat că „dacă nu construim lucruri necesare, Comisia Europeană va tăia finanțările, dacă vom finanța în mediul de afaceri idei de proiect pentru unul sau doi indivizi. Aș vrea să finanțăm în zona privată de producție și de export în afara spațiului european. Și din punct de vedere geografic, spre exemplu Roșia Montană”.

Legat de rata slabă de absorbție ministrul spune că „am avut licitații trucate, motive care au întârziat foarte mult derularea de proiecte. Există un risc ca România să piardă destul de mulți bani. (…) România plătește un miliard de euro corecții financiare, bani care puteau să intre în proiecte”.

Tot în cadrul reuniunii de azi a fost abordat și subiectul spitalului regional. „Vom putea să realocăm niște bani și pentru această zonă”, a spus Teodorovici, care nici nu a promis bani pentru un spital regional aici, dar nici nu a spus concret că nu se vor da bani. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a profitat de scurta vizită în urbea de pe Bega pentru a le promite funcționarilor publici că din 2015 se ia în calcul ca salariile lor să fie crescute. La eveniment au luat parte și deputații Gheorghe Ciobanu, Dorel Covaci, Adrian Diaconu. Cătălin Tiuch, dar și șeful Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Foto: mews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.