Nu doar oamenii au de suferit după inundațiile din Serbia. Cum sunt...

Nu doar oamenii au de suferit după inundațiile din Serbia. Cum sunt ajutate animalele din țara vecină

0
DISTRIBUIȚI

DRU Serbia 2014

Aproximativ 60 de tone de hrană pentru animale de fermă și de companie au fost deja distribuite în zonele lovite de catastrofă în Serbia, prin grija organizației de protecție a animalelor Vier Pfoten.

Sute de fermieri din regiunea sârbă Obrenovac, grav afectată de inundațiile catastrofale din ultima vreme, se bazează în aceste zile pe ajutoarele primite de la Vier Pfoten pentru a asigura supraviețuirea animalelor lor. În urmă cu o săptămână, Vier Pfoten a trimis în regiune o echipă internaţională de 20 de medici veterinari și specialiști în logistică, inclusiv din România, care distribuie hrană și acordă asistență medicală de urgență.

Echipa și-a stabilit cartierul general în satul Zvecka, unde medicii operează în clinici mobile și de unde sunt trimise echipe mobile cu bărci pneumatice pentru salvarea cât mai multor animale. ”Vestea s-a răspândit repede printre fermierii locali, iar peste 600 de oameni s-au înscris pe listele de distribuire a hranei pentru animale. În week-end, afluxul de localnici a fost atât de mare, încât poliția locală a fost nevoită să intervină pentru a asigura ordinea. Până acum, echipa noastră logistică a reușit să distribuie circa 60 de tone de hrană pentru vacile, porcii, găinile, câinii și pisicile din regiunile izolate de ape. Această regiune nu a mai experimentat vreodată astfel de inundații.”, explică dr. Amir Khalil, coordonatorul misiunilor de salvare ale Vier Pfoten. Echipa organizației este susținută și de un grup de voluntari sârbi extrem de activi, care facilitează comunicarea echipei cu localnicii.

DRU Serbia 2014
La zece zile după inundațiile devastatoare, accesul în regiunea Obranovac este în mare parte restricționat, iar mulți oameni nu au primit încă permisiunea de a se întoarce la casele lor.


Lăsate în urmă, multe animale de companie pot supraviețui în aceste zile doar datorită voluntarilor locali și misiunii Vier Pfoten. Membrii echipei de salvare se deplasează cu bărci pneumatice pentru a identifica și apoi acorda primul ajutor animalelor de fermă sau companie, costând în hrană, apă și, unde e necesar, asistență medicală. Mai mulți câini au fost deja salvați din zonele inundate, fiind tratați medical, vaccinați antirabic și returnați proprietarilor.
DRU Serbia 2014
Peste 100 de animale au fost vaccinate împotriva rabiei. Temperaturile au crescut, iar cadavrele animalelor ucise de viitură nu au fost încă ridicate, lucru care ridică riscul unei epidemii. La cererea autorității sanitar-veterinare sârbe, Vier Pfoten va oferi consiliere privind prevenirea apariției epidemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.