Peste 200 de oameni s-au ales cu INFECȚII în spitalul județean. Care...

Peste 200 de oameni s-au ales cu INFECȚII în spitalul județean. Care este singura soluție salvatoare găsită de un medic timișorean

4
DISTRIBUIȚI

IMG_1638-640x477

Aproape 200 de pacienți, care au fost internați la Spitalul Județean Timișoara, în anul 2012, s-au ales cu o infecție din spital. Cifre la fel de alarmante s-au semnalat și anul trecut, fiind binecunoscut cazul morții fostei arhitecte a Casei Poporului, Anca Petrescu, despre care Gheorghe Alexandrescu, medic legist în cadrul IML București, spunea că a murit din cauza infecțiilor luate din Spitalul Județean Timișoara și Spitalului Floreasca, în care a fost internată.

Totuși, un medic timișorean spune că a reușit să reducă numărul infecțiilor intraspitalicești, în acest an, printr-o metodă simplă, a renovat câteva saloane ale secției.


Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a precizat că în saloane noi pe care a reușit să le renoveze până în acest moment, rata de infecții este mult mai mică. “Au scăzut infecțiile chiar și cu celebrul Clostridium, am avut cel mult doi pacienți de când am renovat saloanele. Înainte, trei sferturi din pacienți erau nevoiți să meargă la două vase de toaletă de pe secție, și astfel supunem pacienții la riscuri suplimentare. Dar prin aceste renovări, putem să le protejăm sănătatea”, a explicat Mihai Ionac.

Cu ajutorul comunității, au fost deja renovate trei saloane, care au fost dotate cu băi proprii, iar în perioadă următoare vor fi finalizate încă trei. Mai rămân patru saloane care trebuie reabilitate, dar nu există fondurile necesare.

4 COMENTARII

  1. hei! uite o sa numim sectia, etajul, spitalul cu numele tau=ionakk! ca la cati bani ai sparlit cu firmele capusa ale amicilor tai…meriti incoronarrea!

  2. Ca starea punctelor sanitare este mai rea decit in Africa, nu este ceva nou! Din bacsisurile voastre, nesatulilor, ati fi putut face, chiar la fiecare sectie, puncte sanitare noi! Asteptati sponsorizari? Sponsorizati si singuri, ca, aveti toti cabinete private, diferite firme care nu au legatura cu medicina, faceti politica , sinteti profesionisti! Dar majoritatea nu sinteti oameni! Dati vina numai pe infectii, ca sa acoperiti malpraxisurile , facute de-a lungul timpului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.