Prinţul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti:...

Prinţul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti: „Îi datorăm foarte mult pentru promovarea valorilor României în afara ţării”

0
DISTRIBUIȚI

charles

Prinţul Charles al Marii Britanii a primit, sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Facultatea de Drept, şi a subliniat, cu acest prilej, importanţa menţinerii valorilor culturale şi arhitecturale şi a tradiţiilor satului românesc, scrie Mediafax.

Moştenitorul tronului Marii Britanii a mai spus că se simte onorat să primească această distincţie şi că, în contextul celor 150 de ani de existenţă ai Universităţii Bucureşti, îşi doreşte să contribuie la consolidarea relaţiilor dintre instituţiile de învăţământ superior britanice şi universităţile centenare din România.

Preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti, Gheorghe Vlad Nistor, a precizat că aceasta este prima dată când prinţul Charles acceptă un titlu onorific din partea unei instituţii de învăţământ superior.

„În anul în care Universitatea din Bucureşti împlineşte 150 de ani de existenţă, tradiţia şi excelenţa academică ale universităţii noastre sunt, o dată în plus, confirmate de onoarea pe care Prinţul de Wales o face comunităţii universitare acceptând titlul de Doctor Honoris Causa şi devenind, astfel, membru al acesteia.


Este pentru prima dată când Alteţa Sa Regală acceptă un titlu onorific din partea unei universităţi, ceea ce conferă prezenţei sale la Universitatea din Bucureşti o deosebită importanţă, dublată de contextul aniversar în care ne aflăm”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Vlad Nistor.La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu, senatorul Ecaterina Andronescu, principesa Margareta şi principele Radu, preşedintele Academiei Române, Valentin Vlad, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, SorinCîmpeanu, şi Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.Prinţul Charles a venit la Facultatea de Drept după întâlnirea avută cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.