Reţea de contrabandă cu ţigări, care se alimenta din Ucraina şi Serbia,...

Reţea de contrabandă cu ţigări, care se alimenta din Ucraina şi Serbia, anihilată de „Crima Organizată”. Vezi cât este prejudiciul UPDATE 4 Câți suspecți au fost reținuți GALERII FOTO și VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

descindei 06_resize

Amplă operațiune, în această dimineață, a polițiștilor de la Brigadă de combatere a crimei organizate Timişoara, a mascaţilor de la SAS şi Jandarmerie pentru capturarea membrilor unei reţele specializate în  contranbandă cu ţigări. Ancheta DIICOT a scos la iveală că gruparea aducea ţigări din Ucraina care apoi erau transportate în vestul ţării şi vândute pe piaţa neagră. De asemenea, reţeaua se aproviziona cu ţigări şi din Serbia. În urma monitorizării activităţii suspecţilor, au fost interceptate mai multe transporturi de tutun de contrabandă, ultima oară fiind capturate, la Caransebeş, două microbuze încărcate cu 32 de baxuri de ţigări. În total anchetatorii au confiscat în timpul acţiunii aproape 60 de baxuri. Prejudiciul este de 600.000 lei.

În această dimineaţă, poliţiştii au descins la 23 de locaţii din judeţele Timiş, Arad şi Maramureş, fiind emise mandate de aducere pentru 17 persoane. Mascaţii de la SAS au descins la locuinţa celui considerat liderul grupării, acesta fiind monitorizat de filorii de la Serviciul de Operaţiuni Speciale, care, înainte să se retragă, au avut grijă să-i filmeze cu telefoanele mobile, ca nişte amatori, pe jurnalişti. Percheziţiile sunt în plină desfăşurare. La unul dintre suspecţi a fost descoperit un depozit cu ţigări de contrabandă.

UPDATE 1 Poliţiştii au reuşit să descopere, în mai multe depozite ilegale ale reţelei, cantităţi impresionante de ţigări, Până acum, cea mai mare cantitate a fost găsită la Beregsăul Mic – peste 200 de baxuri de ţigări aduse din Serbia, într-o locaţie din Arad fiind găsite alte 103 baxuri. De asemenea, peste 60 de baxuri au fost descoperite, până acum în două locaţii din Timişoara.

UPDATE 2 În locuința în care a fost găsit liderul grupării, Rednic Petru, polițiștii de la crimă organizată au găsit câteva mii de euro. De asemenea, într-un garaj folosit de acesta, din zona Calea Șagului, au fost găsite mai multe baxuri cu țigări Marble. Într-o locuință de pe strada Mangalia, pe lângă țigări polițiștii au găsit cantități importante de materiale pirotehnice care acum sunt inventariate de polițiștii de la arme și muniție.

Ampla operațiune a beneficiat de suportul informativ al SRI Timiș. La această oră, la sediul DIICOT Timișoara au început să fie aduși primii suspecți care urmează să fie audiați de procurori.

UPDATE 3 Cel mai mare depozit ilegal a fost descoperit de polițiștii de la crimă organizată la marginea localității Beregsău Mic. Casa, aflată pe o stradă lăturalnică și înconjurată de vegetație, era închiriată de Puiu Florin, unul dintre principalii furnizori de țigări pentru rețeaua lui Rednic.


Puiu locuia într-o vilă, la câteva sute de metri distanță, locația unde s-au găsit țigările, 247 de baxuri, fiind folosită doar ca depozit. Cei care se ocupau de aprovizionare, lucrau, practic, non stop, neoprindu-se nici măcar în momentul în care anchetatorii au interceptat unele dintre transporturile cu țigări de contrabandă.

UPDATE 4 Printr-un comunicat al BCCO Timișoara se anunță că „în urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000.000 de ţigarete de contrabandă şi suma de 19.000 de euro”. Audierile au început la sediul DIICOT Timişoara.

UPDATE 5 În urma audierilor s-a decis reținerea a zece persoane, acuzate de constituire de grup infracțional organizat și contrabandă, în frunte cu liderul grupării Rednic Petru. 


8 COMENTARII

  1. este unul Cornel Olteanu la Lugoj care conduce traficul de tigari din LUGOJ,daca vrei sa/i luati un interviu nu cred ca are timp ca tocmai isi construieste un alt palat ca cica mai are unul undeva prin Oltenia,si face si camatarie de 24 ani si se pare ca lucra si cu banii unor politisti si de la serviciul economic iar pe altii ii imprumuta cu bani.interesant ca acum citiva ani mai exaxt in 20 dec 2011 un tip pe nume Iordan Nelu la amenintarile lui Cornel Oltean s/a sinucis la pensiune Ali Mery,se pare ca aceste amenintari se regaseau pe telefonul victimei,sunt fete plecate din Lugoj la prostitutie in alte tari si aceste la plecare au luat bani imprumut de la acesta iar aum platesc peste masura,iar acum citeva luni tot acest Cornel Olteanu l/a batut pe unul Galati Ioan care dupa doua ore a facut comotie iar dupa citeva zile s/a stins…de ceva anchete?????
    Nu am muncit in viata lui nici o secunda, a terorizat jumatate de oras,are averi peste averi, iar prietenii lui sunt….PROCURATURA SI MILITIA aceasta e tara in care traim.
    Dosarul lui e intr/adevar subtire :
    trafic de tigari
    camatarie
    evaziune fiscala
    prostitutie
    lovitura cauzatoare de moarte etc

    hai sa aveti o zi buna

  2. citi oameni vinde tigari pentru ion Bomba in iosefin domnilor politisti ..corupti? tot ce are Ion…bani ..bunuri ..poate sa demonstreze ca a lucrat in cu carte de munca? a inselat statul prin frauda…neplatind taxe pe cite tigari a vindut in iosefin…probabil ca el ia dat in git pe baieti acestea ca sa mai treaca garda cu vederea peste averea care o are ….

  3. baaaiiiiii,,,,,,,DIICOT.Timisoara,,,kiar nu auziti de acest MINCU CORNEL,,,,,s-au cunoscut mai bine sub numele de CORNEL OLTEANU in Lugoj caruia ii se spune jupanul tigarilor si al camatariei in lugoj cu conectiuni in lumea interlopa di severin,craiova,timisoara etc…macar de la voi ar fii asteptari sa fie luat acest personaj la intrebari,ca,,,,,,,,,de cei din politia Lugoj nu are cum pt. ca f multi din cei care sint platiti din banul public se imprumuta de la acest om,,,,mai mult il protejeaja,,,,,,,unde ati mai vazut ca un skimbator de valuta la negru ca sa stea cu gramada de bani pe bordura si sa strige precum babele din piata,,,,HAIDETI LA SKIMB,,,ofer cel mai bun pret ,,,,,ca sa nu mai zic ca aproape toti din cei care vand tigari de contrabanda lucreaza pt CORNEL MINCU,,,,acum ca i-am facut o descriere pot spune cu siguranta caeste unul din cei care se alimenta cu tigari de la petrica rednic si ekipa lui,,,,,,,,,,,,,,,,,apropoooo,era sa uit ca tigarile le transporta si le depoziteaza soldatul sau JUMBO,,,un tip f cunoscut in lugoj caruia ia rasarit un palat in parkul G.ENESCU,,ca si sefului sau cornel,,,,,,,,,,ca fie vb intre carcotasi daca iar intreba cineva despre venitul lor legal de cand s-au nascut si pana in prezent NUcred ca ar putea justifica macar o masina,,,,,,,,,,,,,,,,ERA sa uit ca traim in rom.si baietii destepti care si-au facut relatii in anumite institutii ale statului nu au cum sa fie atinsa,,,,,,,,,,,,

  4. ba suntzule dar tare corect mai scrii ,ce esti tu militian sau politai ? an primul rand Galati a fost bolnav de diabet si cu inima si cu plamanii si si si si peste toate astea era si un foarte bun consumator de spirtoase mai nataraule ! vad ca esti un om citit si ia vezi pe undeva trebe sa scrie ca medicamentele nu fac bine luate cu alcohol ! Asa si bine mai esti tu informat despre el mai desteptule ! Da a venit acu 24 de ani mai talane dar a venit la scoala mai ca si tine mai moldovene ! Si iordan ? Cui dracu nu datora bani ala ? olteanu a facut bani cu terenurile sa stii si tu mai p……. !Ce tu nu ai dat bani inprumut la nimeni ? De ce esti tu an stare sa faci daca vezi ca nu vine cu bani ?ha maaaa ? Iar cu casa bravo lui ma ca el a facut bani ma nu tu antelegi ? si la oltenia are casa parinteasca mai talane ! da a renovato si ce tu la tine nu ai renovat nimic sau ati face tatatu cu mata ? mai bine te arunca an bega sau timis cand tea nascut ma rusinea famliei ce esti care nu ai loc de altii p…..le

  5. Dar Rares cel mai mare traficant de tigari din timisoara mai pica sau?nu cred.lucreaza la nivel mare face trafic cu tigari la greu.sigur pe voi politistii va depaseste situatia.ha ha ha

  6. Apropoooo,,,,czccoa si diicot stiti cum va cinsteste Mincu Cornel (olteanu),prin Lugoj,,,,,ca-l sugeti de P..a,,,,ca nu aveti ce si cum sa-i faceti,,,,,,asta asa ca o paranteza cica ca nu se poate atinge nimeni de el ca multi si-ar pierde functiile,,,,,,,CINE SA MA IA LA INTREBARI OAMENI CU SI PT. CINE LUCREZ,,,,PAI CE EU AM FABRICA DE TIGARI?EI LE ADUC CU SUSTINERE POLITICA,,,,,,,astea-s vb. lui cu care se umfla la restaurant,,NEA BIBI,,unde s-ia sarbatorit ziua de nastere ffff fastuos

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.