Un CONVOI MILITAR a creat panică printre locuitorii din vestul țării. Ce...

Un CONVOI MILITAR a creat panică printre locuitorii din vestul țării. Ce spun reprezentanții armatei despre eventualitatea unui RĂZBOI

13
DISTRIBUIȚI

convoi

Ministerul Apărării Naționale devoalează ”misterul” din jurul garniturii de tren încărcată cu tancuri carea  fost fotografiată de un amator azi la Arad, preluată de portalul newsar.ro. Convoiul a creat panică printre cei care l-au văzut, însă reprezentanții armatei susțin că nu este vorba de o mobilizare pentru război. Zilele trecute, locuitorii din Constanța erau șocați la vederea convoiului militar care a iscat rumoare în rândul populației, însă acesta nu a luat drumul spre nord, cum se aștepta toată lumea, ci spre vestul țării. După ce a trecut de Timișoara, convoiul impresionant, de tancuri și TAB-uri, a fost surprins de un arădean care s-a grăbit să pună pe Facebook poza.

Contrar așteptărilor, mașinăriile de război nu plecau spre Ucraina și nici nu erau semnul unei apropieri iminente a declarării stării de război.


Din contră, spun reprezentanții armatei, este vorba de un exercițiu militar banal pe care îl fac soldații noștri, alături de militari din alte țări, „ROT 14-4 Combined Resolve II”.

”Un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, la exerciţiul „ROT 14-4 Combined Resolve II” desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilităţile de instruire ale acestora din Hohenfels şi Grafenwoehr, Germania. Exerciţiul urmăreşte dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din ţările membre ale NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru. Forţele Terestre române participă cu un detaşament de instrucţie format din 300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi, cu tehnica de infanterie, blindate şi tancuri tip MLI-84 M „Jderul”, TABC 79 şi tancuri TR85M1 „Bizon”. Participarea Forţelor Terestre române la „ROT 14-4 Combined Resolve II” demonstrează capacitatea României de a participa la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere”, a explicat colonelul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

13 COMENTARII

  1. V-ati lamurit acum?Extraordinar de „voluntar” acest amator de la Arad.Si ce a castigat cu asta?Bani? Stima ? Respect?A ajuns cumva cetatean de onoare la Arad?Dar el ,ca el , ….poate nu-l prea duce capul ,dar stiti cum se zice posta mananca rahatul,care in cazul de fata a dat dovada de crasa iresponsabilitate.In contextul actual a face gesturi de genul asta ,adica a publica astfel de stiri si imagini ,de natura a starni panica nu inseamna decat fie prostie fara limite, sau rea intentie ,care cu un pic efort s-ar putea constitui si in elemente ce se pot regasi pe undeva prin codul penal .

    • Corect ! E atitudine de tzatza, care comenteaza tot ce vede pe ulita, fara discernamint !

  2. Un iresponsabil ca asta poate face mult rau tuturor romanilor ! Ati vazut cum massmedia rusa a speculat mizeria dintr-un cartier mizer al Bucurestiului ( Ferentari ) ca fiind „rezultatul capitalismului occidental” Si noi suntem de vina ca ii toleram pe marlanii care ne murdaresc, vandalizeaza spatiul public, pe tinerii cu manifestari si aspect golanesti, antisociale. Vedeti cum, toate aceste rebuturi umane dau motive, celor care ne dusmanesc, sa gaseasca motive in a ne jigni sau, ameninta existenta ! (daca am lua masuri dure impotriva acestor nenorociti ai nostri, iar, am fi acuzati de aceeasi detractori care ar specula ca suntem „fascisti” si ca ar fi justificata o interventie… de vreun fel…

  3. omu a postat un clip, numai cine e prost a intrat in panica; nu am declarat nimanui si nimeni nu ne-a declarat razboi, erau niste kkt-uri de blindate si niste tunuri de artilerie nicidecum tancuri

    • TR85M1 (apar mai multe in acel convoi, asa cum se vedea in poza de pe net) e tanc, pentru informarea ta. Nici pe tine nu te duce mult mintea…

  4. Cred ca, in primul rand, ca cetatean roman care tine la tara lui, nici nu trebuia scris asa ceva. Armata nu lucreaza cu secrete la vedere. Dar daca era asa, – un ‘mare secret de razboi’ -, dupa mintea celor care au facut publice poze, etc., se cuvenea sa fotografieze SECRETELE prorpiei armate? In alte vremuri s’ar numi inalta tradare (cred). Si atunci, va mai mirati ca a ajuns tara in groapa gropilor, cu astfel de râme ca(l)cate in picioare, care nu-si respecta tara si poporul!

  5. Astea e alea care arunca explozibili pe 200 de metrii cu cablu si distrug tot? Daca da, pls faceti exercitiul in Ferentari, Buzescu sau alte catune d-astea de etnici .

  6. Urmeaza agresiune militara din partea Ungariei, pentru care NATO nu-nseamna nimic daca Rusia are – si are – mai mare putere de convingere. Daca nu acu’, in curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.